Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language Elektrofiltra gaisa ieplūdes un izplūdes sistēmas projektēšana
Title in English Design of duct layout for uniform distribution of airflow in electrostatic precipitator
Department
Scientific advisor Dmitrijs Rusovs
Reviewer Sigurds Jaundālders
Abstract Šī darba galvenais uzdevums ir gaisavada modelis, kas paredzēts gaisa plūsmas sadalei elektrostatiskajā filtrā. Termālajās elektrostacijās tā ir viena no galvenajām sastāvdaļām ūdens sildīšanas procesā. No sildītāja turbulentas izplūdes gāzes kopā ar pelniem un putekļiem nonāk gaisavadā, kas izsauc lielu turbulenci un virpuļus. Izplūdes gāžu nevienmērīgas kustības dēļ var notikt spiediena zudumi un noplūdes, gaisavada savienojuma vietā ar filtru. Gaisavads sastāv no vienas ieejas, kas savienota ar sildītāju un četrām izplūdes caurulēm, kas savienoti ar ESP. Šajā pētījumā tika pielietota Apreķinātā Hidrodināmika ( AH ) un tika veiktas vairākas simulācijas, lai paredzētu plūsmas uzvedību gaisavadā un analizētu plūsmas sadalījumu, izmantojot dažādus turbulences profilus un regulējot ieejas parametrus. Gaisavada modelis tika veidots, izmantojot Gmsh rīku. Gmsh fails tika palaists OpenFoam 3.0 simulācijas programmatūrā, kur tika veikts aprēķins. Simulācija un vizualizācija tika veikta, izmantojot Paraview 4.0.1 programmatūru.
Keywords Atslēgas vārdi: Sildītājs, Elektrostatiskais filtrs, gaisavads, Gmsh, Apreķinātā Hidrodināmika (AH), OpenFOAM, Paraview
Keywords in English Keywords: Boiler, Electrostatic precipitator, duct, Gmsh, Computational Fluid Dynamics (CFD), OpenFOAM, Paraview.
Language eng
Year 2016
Date and time of uploading 03.06.2016 13:20:16