Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Enerģētika un elektrotehnika
Nosaukums "Atjaunīgo energoresursu elektrostaciju īpatsvara pieauguma ietekme uz gāzes elektrostaciju darbību elektroenerģijas tirgū"
Nosaukums angļu valodā "The impact of increasing share of renewable energy resources on gas power plants in the eletricity market"
Struktūrvienība 27200 Enerģētikas institūts
Darba vadītājs Kristīna Bērziņa
Recenzents
Anotācija Maģistra darba galvenais uzdevums ir apskatīt kombinētā cikla gāzes turbīnas darbību un rentabilitāti tirgū ar pieaugošu atjaunīgo resursu izmantojošo elektrostaciju īpatsvaru. Lai apskatītu kombinētā cikla gāzes turbīnas darbību, tika izveidots novērtēšanas modelis. Izmantojot izveidoto modeli, tika modelēts bāzes scenārijs, kurā izmantotas faktiskās cenu prognozes tuvākajiem gadiem, kā arī tika veikta jutības analīze kombinētā cikla gāzes turbīnas darbības un rentabilitātes novērtēšanai pie pazeminātiem un paaugstinātiem svarīgāko ievades parametru līmeņiem (elektroenerģijas, gāzes un CO2 emisijas kvotu cenas). Darbs satur 72 teksta lapas, tajā skaitā 31 attēlus, 11 tabulas, 4 pielikumus un literatūras sarakstu ar 47 nosaukumu informācijas avotiem.
Atslēgas vārdi kombinētā cikla gāzes elektrostacija, atjaunīgie energoresursi
Atslēgas vārdi angļu valodā combined cycle gas turbine, renewable resources
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 02.06.2016 11:18:42