Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums “Inovatīvo materiālu un konstrukciju lietošana ielu un autoceļu projektos” (“Vietējā autoceļa V501pārbūve no P49 autoceļa krustojuma līdz Zvirgzdenes ciemam”)
Nosaukums angļu valodā “Use of Innovative Materials and Constructions in Street and Road Projects” (“Reconstruction of Local (Estate) Road V501 Section from Road P49 Junction to Zvirgzdenes Village”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs J.Bidzāns
Recenzents O.Koemecs, SIA "Vertex projekti"
Anotācija Bakalaura darbā „Inovatīvo materiālu un konstrukciju lietošana ielu un autoceļu projektos” mērķis ir iepazīties ar pašlaik pielietojamiem ceļa seguma materiāliem, kā arī labiekārtojuma elementiem Latvijā, analizēt jaunākos materiālus un labiekārtojuma elementus, kas ir rēali ieviešami pastāvīgā izmantošanas praksē. Nepieciešams analizēt jauno materiālu nepieciešamību un pielietojuma vajadzību, ekonomisko pamatojumu un drošības, ērtības līmeņa celšanos lietotājiem kopumā, kā arī izprast šī materiāla vai tehnoloģijas priekšrocības un trūkumus. Inženierprojekta „Vietējā autoceļa V501 pārbūve no P49 autoceļa krustojuma līdz Zvirgzdenes ciemam” mērķis ir izstrādāt jaunu būvprojektu, kas maksimāli iespējami iekļautos esošā ceļa koridorā, kā arī atbilstu Latvijas Valsts standartiem un būvnormatīviem. Tāpat projekta ietvaros paredzēts uzlabot satiksmes drošību ar drošiem, komfortabliem inženiertehniskajiem risinājumiem. Projekta risinājums paredz ceļa trasi atbilsošu standartiem, garenprofila nepārredzamo vietu iztaisnošanu, ceļa seguma nomaiņu, pieslēgumu pārbūvi, caurteku pārbūvi, sāngrāvju rakšanu, kā arī drošības barjeru uzstādīšanu. Bakalaura darbs ir rakstīts latviešu valodā, tā apjoms sastāda 130 lappuses, 42 attēlus, 10 tabulas, 13 rasējuma lapām. Darbā izmantoti 43 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Inovatīvo materiālu izmantošana ielu un ceļu projektos
Atslēgas vārdi angļu valodā Usage of innovative materials in street and road projects
Valoda lv
Gads 2016
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2016 17:24:24