Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Īsa laiduma plātņu tilta tehniski ekonomiskāko rekonstrukcijas risinājumu izpēte” („Tilta pār Tērveti Viesturos pārbūve”)
Nosaukums angļu valodā „ Research on Short-Span Slab Bridge Most Economical Technical Reconstruction Solutions” („Reconstruction of the Bridge over the River Tervete in Viesturi”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs V.Straupe
Recenzents prof. A.Paeglītis
Anotācija Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijā Padomju laikos būvēto tipveida īsa laiduma (L = 4,0 ÷ 6,0 m) saliekamo plātņu tiltu tehniski ekonomiskākos pārbūves variantus ar mērķi nodrošināt mūsdienu satiksmes slodzēm atbilstošu nestspēju un pagarināt atlikušo kalpošanas laiku. Darba uzdevumi bija apkopot informāciju par šāda tipa tiltiem, atrast dažādus variantus tiltu pārbūvei un veikt tehniski-ekonomisko salīdzinājumu. Rezultātā tika novērtētas galvenās šo tiltu problēmas un atrasti labākie risinājumi to pārbūvei. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts pārbūves tehniskais projekts tiltam pār Tērveti Viesturos. Darba mērķis bija izstrādāt tehniski ekonomiski pamatotu tilta pārbūves risinājumu. Darbs satur būves variantus un to salīdzinājumu, konstrukciju aprakstus, aplēses un to pamatojums, kā arī detalizētus konstrukciju rasējumus. Darbā ir 176 lapaspuses, 66 attēli, 24 tabulas, 19 literatūras avotu un 6 pielikumi.
Atslēgas vārdi pārbūve rekonstrukcija īsa laiduma plātņu tilti melioratoru tehniski ekonomiskais salidzinajums caurteka
Atslēgas vārdi angļu valodā short span prefabricated bridge reconstruction technical economic feasibility culvert
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 07.01.2016 14:14:44