Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Īsa laiduma plātņu tilta tehniski ekonomiskāko rekonstrukcijas risinājumu izpēte” („Tilta pār Tērveti Viesturos pārbūve”)
Title in English „ Research on Short-Span Slab Bridge Most Economical Technical Reconstruction Solutions” („Reconstruction of the Bridge over the River Tervete in Viesturi”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Straupe
Reviewer prof. A.Paeglītis
Abstract Bakalaura darba mērķis ir izpētīt Latvijā Padomju laikos būvēto tipveida īsa laiduma (L = 4,0 ÷ 6,0 m) saliekamo plātņu tiltu tehniski ekonomiskākos pārbūves variantus ar mērķi nodrošināt mūsdienu satiksmes slodzēm atbilstošu nestspēju un pagarināt atlikušo kalpošanas laiku. Darba uzdevumi bija apkopot informāciju par šāda tipa tiltiem, atrast dažādus variantus tiltu pārbūvei un veikt tehniski-ekonomisko salīdzinājumu. Rezultātā tika novērtētas galvenās šo tiltu problēmas un atrasti labākie risinājumi to pārbūvei. Inženierprojekta daļā ir izstrādāts pārbūves tehniskais projekts tiltam pār Tērveti Viesturos. Darba mērķis bija izstrādāt tehniski ekonomiski pamatotu tilta pārbūves risinājumu. Darbs satur būves variantus un to salīdzinājumu, konstrukciju aprakstus, aplēses un to pamatojums, kā arī detalizētus konstrukciju rasējumus. Darbā ir 176 lapaspuses, 66 attēli, 24 tabulas, 19 literatūras avotu un 6 pielikumi.
Keywords pārbūve rekonstrukcija īsa laiduma plātņu tilti melioratoru tehniski ekonomiskais salidzinajums caurteka
Keywords in English short span prefabricated bridge reconstruction technical economic feasibility culvert
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 07.01.2016 14:14:44