Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Uzņēmējdarbība un vadīšana
Nosaukums "Maksājumu karšu sistēmas attīstība Latvijā"
Nosaukums angļu valodā "Debit Card System Development in Latvia"
Struktūrvienība 22700 Uzņēmējdarbības inženierijas un vadības institūts
Darba vadītājs Irina Voronova
Recenzents Deniss Ščeulovs, docents, Dr.oec.
Anotācija Maģistra darba tēma ir „Maksājumu karšu sistēmas attīstība Latvijā”. Maģistra darba mērķis ir piedāvāt risinājumus bankas maksājumu karšu nepārtrauktai darbībai un tās izdevīgākai izmantošanai, kas, savukārt, palielinās maksājumu karšu sistēmas attīstības tempu Latvijā. Maģistra darba struktūru veido trīs daļas. Darba analītiskajā daļā tika aplūkoti maksājumu karšu iedalījumi un starptautiskās maksājumu sistēmas, izpētīta bankas nozare Latvijā un raksturota maksājumu karšu attīstība citās valstīs. Pētījuma daļā tika apskatīti maksājumu karšu riski un to novērtēšanas metodes. Aprēķināti maksājumu karšu izdevumi un ieņēmumi, un izstrādāta maksājumu karšu lietotāju aptauja par Visa un MasterCard maksājumu sistēmas izvēli. Projekta daļā tika veikts nepārtrauktas maksājumu karšu sistēmas darbības projekts un izstrādāti drošības pasākumi, kas palīdzēs kontrolēt risku. Lai uzzinātu, kāda no maksājumu sistēmām ir izdevīgāka priekš bankas, tika veikts vienas maksājumu sistēmas izvēles projekts. Rezultātā tika izdarīti secinājumi un iesniegti priekšlikumi maksājumu karšu sistēmas attīstības pieauguma tempiem Latvijā. Maģistra darba apjoms ir 98 lapaspuses, tas satur 37 tabulas, 29 attēlus, 5 formulas, 63 izmantotās literatūras avotus un 2 pielikumus.
Atslēgas vārdi banka, maksājumu karte, maksājumu sistēma, Visa, MasterCard, sistēmas risks, aizdomīgi darījumi, drošība, attīstība.
Atslēgas vārdi angļu valodā bank, payment card, payment system, Visa, MasterCard, systemic risk, suspicious transactions, safety, development.
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 27.12.2015 22:04:52