Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Medicīnas inženierija un fizika
Nosaukums "Biofeedback" sistēma muskuļu treniņam mājas apstākļos
Nosaukums angļu valodā Home Biofeedback System for Muscle Training
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Juris Lauznis
Recenzents Dmitrijs Merkulovs, Inženieris, SIA ELMA
Anotācija Bakalaura darbs “Audio vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites ietekme uz muskuļu relaksāciju” izstrādāts saskaņā ar Biedrības “Latvijas Bērniem ar Kustību traucējumiem” iniciatīvu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt audio – vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites ietekmi uz pacienta spēju kontrolēt savu muskuļu saspringumu, tos relaksējot, šajā gadījumā – augšējās trapeces muskuli. Pētījumā piedalījās 18 brīvprātīgie, veiktas 2 - 3 relaksācijas nodarbības, katrā izmantojot 4 dažādas bioloģiskās atgriezeniskās saites, ierakstot fizioloģiskos parametrus un subjektīvo pacienta viedokli. Iegūtie mērījumi izpētīti, nosakot relaksācijas pazīmes dažādiem atgriezeniskās saites veidiem. Rezultātā izstrādātas rekomendācijas audio vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites izmantošanai relaksācijas treniņiem. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 61 lappuses, izmantota 2 tabulas, 31 attēls un 40 literatūras avoti, kā arī darbam ir pielikums ar 25 lappusēm.
Atslēgas vārdi Bioloģiskā atgriezeniskā saite, audio vizuāla, hipertonija, muskuļu relaksācija, elektromiogrāfija (EMG), relaksācijas treniņš, augšējās trapeces muskulis.
Atslēgas vārdi angļu valodā Biofeedback, audio visual, hypertonia, muscle relaxation, electromyography (EMG), relaxation training, upper trapezius.
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 25.06.2015 15:08:17