Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Medical Engineering and Physics
Title in original language "Biofeedback" sistēma muskuļu treniņam mājas apstākļos
Title in English Home Biofeedback System for Muscle Training
Department
Scientific advisor Juris Lauznis
Reviewer Dmitrijs Merkulovs, Inženieris, SIA ELMA
Abstract Bakalaura darbs “Audio vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites ietekme uz muskuļu relaksāciju” izstrādāts saskaņā ar Biedrības “Latvijas Bērniem ar Kustību traucējumiem” iniciatīvu. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt audio – vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites ietekmi uz pacienta spēju kontrolēt savu muskuļu saspringumu, tos relaksējot, šajā gadījumā – augšējās trapeces muskuli. Pētījumā piedalījās 18 brīvprātīgie, veiktas 2 - 3 relaksācijas nodarbības, katrā izmantojot 4 dažādas bioloģiskās atgriezeniskās saites, ierakstot fizioloģiskos parametrus un subjektīvo pacienta viedokli. Iegūtie mērījumi izpētīti, nosakot relaksācijas pazīmes dažādiem atgriezeniskās saites veidiem. Rezultātā izstrādātas rekomendācijas audio vizuālas bioloģiskās atgriezeniskās saites izmantošanai relaksācijas treniņiem. Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un sastāv no 61 lappuses, izmantota 2 tabulas, 31 attēls un 40 literatūras avoti, kā arī darbam ir pielikums ar 25 lappusēm.
Keywords Bioloģiskā atgriezeniskā saite, audio vizuāla, hipertonija, muskuļu relaksācija, elektromiogrāfija (EMG), relaksācijas treniņš, augšējās trapeces muskulis.
Keywords in English Biofeedback, audio visual, hypertonia, muscle relaxation, electromyography (EMG), relaxation training, upper trapezius.
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 25.06.2015 15:08:17