Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Pašblīvējošo betona maisījuma ar pārstrādāto betona pildvielu izstrāde"; diplomprojekts "Četrstāvu dzīvojamā māja"
Nosaukums angļu valodā "Design of Self-Compacting Concrete with Recyeled Concrete Aggregates "; Diploma Project "Four-Story Apartament House"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs P.Kara
Recenzents
Anotācija Diplomprojekts sastāv no pētnieciskās daļas, kuras tēma ir “Pablīvējošo betona maisījuma ar pārstrādāto betona pildvielu izstrāde” un no inženierprojekta ar tēmu “Četru stāvu dzīvojamā māja Plūmju ielā 3, Kocēnos”. Pētnieciskā daļā ir veikts pētījums par parstrādāto betona šķembu pielietojumu pašblīvējoša betona izstrādē. Ir izpētīta ietekme uz betona mehāniskajām īpašībām, daļēji aizstājot dabīgas pildvielas ar otrreizēji pārstrādāto betonu pildvielām betona maisījumos. Pārstrādātas betona pildvielas tika iegūtas, sasmalcinot vecos betona paraugus, kas tika saglabāti kā atkritumi pēc mehāniskās īpašības noteikšanas. Inženierprojekta daļā tika projektēta četru stāvu dzīvojamā māja Plūmju ielā 3, Kocēnos. Par ēkas galvenajiem elementiem izvēlētas dzelzsbetona paneļi, mūra un koka konstrukcijas. Projektā ir raksturota ēkas arhitektūra, teritorijas labiekārtojums, būvei izvirzāmās funkcionālās un drošības prasības, kā arī pasākumi drošības nodrošināšanai gan būvniecības, gan būves ekspluatācijas laikā. Projektā tika veikti kontrolaprēķini un dimensionēšana šādiem elementiem: 1) koka grīdas projektēšana, 2) pamata pēdas izmēra noteikšana, pamata nestspējas un sēšanās aprēķins, 3) mūra sienas aprēķins. Ir izstrādāta būvdarbu tehnoloģijas daļa, kurā raksturota darbu organizācija un veikti būvdarbu veikšanai nepieciešamie aprēķini. Kā atsevišķas daļas projektā ir izvirzītas objekta ekonomisko rādītāju izvērtēšana un vides aizsardzības prasību apkopojums attiecīgajam objektam. Diplomprojekta sējumā ir 134 lapas, 32 tabulas un 32 attēli, 54 bibliogrāfijas avoti. Inženierprojekta grafiskā daļa ir izstrādāta uz 10 A1 izmēra lapām.
Atslēgas vārdi Pašblīvējošo betona maisījuma ar pārstrādāto betona pildvielu izstrāde
Atslēgas vārdi angļu valodā Design of Self-Compacting Concrete with Recyeled Concrete Aggregates
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 16.06.2015 09:39:08