Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Ķīmijas tehnoloģija
Nosaukums Rūgtvielu (izo-alfa skābju) koncentrācijas dinamika dažādos alus brūvēšanas posmos
Nosaukums angļu valodā Concentration dynamics of bitter compounds (iso-? –acids) in various beer brewing phases
Struktūrvienība 14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte
Darba vadītājs Dr. sc.ing., prof. Jurijs Ozoliņš Mg.sc.ing. Ivanda Bībere
Recenzents Dipl.ing. Valdis Čunka
Anotācija Bakalaura darba literatūras apskatā apkopota informācija par alus brūvēšanas tehnoloģiju un izejvielām. Veikta izpēte par apiņu veidiem, to nozīmi un ietekmi alus brūvēšanas procesā. Tika apskatīta zinātniskā informācija par faktoriem, kas ietekmē alfa skābju izomerizāciju. Darba eksperimentālajā daļā tika veikta rūgtvielu satura noteikšana aukstai misai pirms raugu pievienošanas, alum raudzēšanas beigās (konstatējot raugu ģenerāciju) un filtrētam alum. Rūgtvielu analīze veikta vienai alus šķirnei. Tika pētīti kādi faktori ietekmē alfa skābju izomerizāciju. Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskā bibliotēkā pieejamā literatūra un elektroniskās datu bāzes un internets. Apskatītie literatūras avoti ir latviešu, angļu un krievu valodā, kas izdoti no 2001. līdz 2014. g. Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 50 lpp, 19 attēlus, 11 tabulas, darbā izmantoti 47 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi APIŅI, RŪGTVIELAS, IZOHUMULONS, IZO-ALFA SKĀBES, UTILIZĀCIJA, ALUS BRŪVĒŠANA, MISAS VĀRĪŠANA
Atslēgas vārdi angļu valodā HOPS, BITTERNESS, ISOHUMULONE, ISO-ALPHA ACIDS, UTILISATION, BEER BREWING, WORT BOILING
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 10.06.2015 08:05:48