Studiju veids |
bakalaura akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Ķīmijas tehnoloģija |
Nosaukums |
Rūgtvielu (izo-alfa skābju) koncentrācijas dinamika dažādos alus brūvēšanas posmos |
Nosaukums angļu valodā |
Concentration dynamics of bitter compounds (iso-? –acids) in various beer brewing phases |
Struktūrvienība |
14000 Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultāte |
Darba vadītājs |
Dr. sc.ing., prof. Jurijs Ozoliņš Mg.sc.ing. Ivanda Bībere |
Recenzents |
Dipl.ing. Valdis Čunka |
Anotācija |
Bakalaura darba literatūras apskatā apkopota informācija par alus brūvēšanas tehnoloģiju un izejvielām. Veikta izpēte par apiņu veidiem, to nozīmi un ietekmi alus brūvēšanas procesā. Tika apskatīta zinātniskā informācija par faktoriem, kas ietekmē alfa skābju izomerizāciju.
Darba eksperimentālajā daļā tika veikta rūgtvielu satura noteikšana aukstai misai pirms raugu pievienošanas, alum raudzēšanas beigās (konstatējot raugu ģenerāciju) un filtrētam alum. Rūgtvielu analīze veikta vienai alus šķirnei. Tika pētīti kādi faktori ietekmē alfa skābju izomerizāciju.
Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskā bibliotēkā pieejamā literatūra un elektroniskās datu bāzes un internets. Apskatītie literatūras avoti ir latviešu, angļu un krievu valodā, kas izdoti no 2001. līdz 2014. g.
Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 50 lpp, 19 attēlus, 11 tabulas, darbā izmantoti 47 literatūras avoti. |
Atslēgas vārdi |
APIŅI, RŪGTVIELAS, IZOHUMULONS, IZO-ALFA SKĀBES, UTILIZĀCIJA, ALUS BRŪVĒŠANA, MISAS VĀRĪŠANA |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
HOPS, BITTERNESS, ISOHUMULONE, ISO-ALPHA ACIDS, UTILISATION, BEER BREWING, WORT BOILING |
Valoda |
lv |
Gads |
2015 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
10.06.2015 08:05:48 |