Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Chemical Technology
Title in original language Rūgtvielu (izo-alfa skābju) koncentrācijas dinamika dažādos alus brūvēšanas posmos
Title in English Concentration dynamics of bitter compounds (iso-? –acids) in various beer brewing phases
Department 14000 Faculty of Material Science and Applied Chemistry
Scientific advisor Dr. sc.ing., prof. Jurijs Ozoliņš Mg.sc.ing. Ivanda Bībere
Reviewer Dipl.ing. Valdis Čunka
Abstract Bakalaura darba literatūras apskatā apkopota informācija par alus brūvēšanas tehnoloģiju un izejvielām. Veikta izpēte par apiņu veidiem, to nozīmi un ietekmi alus brūvēšanas procesā. Tika apskatīta zinātniskā informācija par faktoriem, kas ietekmē alfa skābju izomerizāciju. Darba eksperimentālajā daļā tika veikta rūgtvielu satura noteikšana aukstai misai pirms raugu pievienošanas, alum raudzēšanas beigās (konstatējot raugu ģenerāciju) un filtrētam alum. Rūgtvielu analīze veikta vienai alus šķirnei. Tika pētīti kādi faktori ietekmē alfa skābju izomerizāciju. Darbā izmantota VĶT institūtā un RTU Zinātniskā bibliotēkā pieejamā literatūra un elektroniskās datu bāzes un internets. Apskatītie literatūras avoti ir latviešu, angļu un krievu valodā, kas izdoti no 2001. līdz 2014. g. Bakalaura darbs uzrakstīs latviešu valodā, satur 50 lpp, 19 attēlus, 11 tabulas, darbā izmantoti 47 literatūras avoti.
Keywords APIŅI, RŪGTVIELAS, IZOHUMULONS, IZO-ALFA SKĀBES, UTILIZĀCIJA, ALUS BRŪVĒŠANA, MISAS VĀRĪŠANA
Keywords in English HOPS, BITTERNESS, ISOHUMULONE, ISO-ALPHA ACIDS, UTILISATION, BEER BREWING, WORT BOILING
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 10.06.2015 08:05:48