Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Būvniecība
Nosaukums "Optimāla risinājuma izpēte rūpnieciski ražotai koka karkasa ēkas sienai Latvijas klimatiskajos apstākļos"; diplomprojekts "Ražošanas ēka ar noliktavu Rīgā"
Nosaukums angļu valodā "Research on the Optimal Solution for Prefabricated Timber Walls under the Climatic Conditions of Latvia"; Diploma Project "Production Building with Warehouse in Rīga"
Struktūrvienība 24000 Būvniecības inženierzinātņu fakultāte
Darba vadītājs K.Kostjukovs
Recenzents M.Strožs
Anotācija Diplomprojekts sastāv no pētnieciskās daļas „Optimāla risinājuma izpēte rūpnieciski ražotai koka karkasa ēkas sienai Latvijas klimataloģiskajos apstākļos” un no inženierprojekta „Ražošanas ēka ar noliktavu Rīgā”. Pētnieciskā daļa – veidota no divām sadaļām – literatūras apskata ar teorētiskajiem aprēķiniem un eksperimentālās daļas. Literatūras apskatā apskatītas koka karkasa paneļu īpašības un ražošanas tehnoloģijas kā arī siltumtehnisko aprēķinu noteikšanas veidi un veikti konkrēti teorētiskie aprēķini izvēlētajiem sienu paraugu tipiem. Eksperimentālajā daļā veikti mērījumi sienu paraugu veidiem laboratorijas un reālos ekspluatācijas apstākļos. Gala rezultātā veikts salīdzinājums un iegūts ekonomiskais pamatojums konkrēto sienu paraugu izvēlei. Inženierprojekta daļā projektēta ražošanas ēkas ar noliktavu Rīgā, Duntes ielā. Ēkas nesošās konstrukcijas tiks veidotas no līmētā koka elementiem, norobežojošās konstrukijcas no rūpnieciski ražotiem koka paneļiem. Šajā projekta daļā raksturota ēkas arhitektoniskais risinājums, teritorijas labiekārtojums, ēkai izvirzītās drošības un funkcionālās prasības kā arī siltumtehniskās un ugunsdrošības prasības. Projektā veikti kontrolaprēķina un dimensionēšana – trapecveida jumta sijai, kolonnai un kolonnas pamatam. Veikti aprēķini arī kolonnas savienojuma mezglam ar pamatu. Izstrādāts ekonomiskais salīdzinājums - līmētā koka, metāla un dzelzsbetona sijām vienāda slogojuma gadījumā. Darba gaitā izstrādāts būvdarbu veikšanas apraksts ar dažāda veida aprēķiniem, būvdarbu tehnoloģijas un darba drošības sadaļas. Kā atsevišķa sadaļa projektā iekļauti projekta ekonomiskā sadaļa ar kopējām būvdarbu izmaksām. Diplomprojekta sejumā ir 154 lapas, 63. Attēli (tsk. arī diagrammas), 22. tabulas; 9 rasējumu lapas A1 formātā.
Atslēgas vārdi Koka karkasa ēkas, siltumplūsma, siltumplūsmas mērījumi
Atslēgas vārdi angļu valodā Timber frame house, heat flow, heat flow measurements
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 09.06.2015 21:28:11