Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums "Kompozītmateriāla tvertnes konstrukcija ar trīs dimensiju iekšēju stiegrojumu sašķidrinātas propāna gāzes uzglabāšanai"
Nosaukums angļu valodā " Design of Composite Material Tank with 3D Internal Reinforcement for Lquefied Petroleum Gas Storage "
Struktūrvienība 25600 Mehānikas un mašīnbūves institūts
Darba vadītājs Andrejs Krasņikovs
Recenzents Meļņikovs Anatolijs, pētnieks
Anotācija Kompozītmateriāla tvertnes konstrukcija ar trīs dimensiju iekšēju stiegrojumu sašķidrinātas propāna gāzes uzglabāšanai Darbā analizēts – Sašķidrinātas naftas gāzes (SNG) pielietojums autotransportā. Saistītie regulējošie noteikumi. Esošie un eksperimentālie tvertņu veidi. Tvertņu formas pielāgošana transportlīdzekļa brīvajai telpai. SNG tvertnēm izmantojamie kompozītmateriāli un to aprēķināšanas metodes. Darba mērķis: Izveidot neregulāras formas tvertni, SNG uzglabāšanai, izmantojot trīs-dimensiju iekšēju pastiprinājumu. Darba uzdevumi: 1. Izpētīt iespējamos trīs-dimensiju pastiprinājuma veidus 2. Novērtēt to priekšrocības un trūkumus 3. Aplūkot izgatavošanas tehnoloģijas 4. Noskaidrot turpmākos izpētes virzienus Pēc darba izpildes secināts, ka tvertnei ar iekšēju 3D struktūru ir lielas priekšrocības neregulāras formas tvertņu izveidē. Tajā pat laikā, pašlaik pieejamās izgatavošanas tehnoloģijas ir pārāk lēnas un/vai ļoti dārgas. Ir nepieciešama padziļinātāka izpēte par pastiprinājuma-sieniņas savienojumu, kā arī par tvertnes izgatavošanas metodēm. Darbs satur 88 lapas, apdrukātas no vienas puses, 54 attēlus, 7 tabulas, 77 bibliogrāfiskos nosaukumus un 3 pielikumus.
Atslēgas vārdi 3D iekšēja struktūra, SNG, sašķidrinātas naftas gāze, tvertne, propāns,
Atslēgas vārdi angļu valodā 3D internal reinforcement, LPG, liquefied petroleum gas, tank, propane, conformable
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 09.06.2015 11:20:32