Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Engineering Technology, Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Kompozītmateriāla tvertnes konstrukcija ar trīs dimensiju iekšēju stiegrojumu sašķidrinātas propāna gāzes uzglabāšanai"
Title in English " Design of Composite Material Tank with 3D Internal Reinforcement for Lquefied Petroleum Gas Storage "
Department
Scientific advisor Andrejs Krasņikovs
Reviewer Meļņikovs Anatolijs, pētnieks
Abstract Kompozītmateriāla tvertnes konstrukcija ar trīs dimensiju iekšēju stiegrojumu sašķidrinātas propāna gāzes uzglabāšanai Darbā analizēts – Sašķidrinātas naftas gāzes (SNG) pielietojums autotransportā. Saistītie regulējošie noteikumi. Esošie un eksperimentālie tvertņu veidi. Tvertņu formas pielāgošana transportlīdzekļa brīvajai telpai. SNG tvertnēm izmantojamie kompozītmateriāli un to aprēķināšanas metodes. Darba mērķis: Izveidot neregulāras formas tvertni, SNG uzglabāšanai, izmantojot trīs-dimensiju iekšēju pastiprinājumu. Darba uzdevumi: 1. Izpētīt iespējamos trīs-dimensiju pastiprinājuma veidus 2. Novērtēt to priekšrocības un trūkumus 3. Aplūkot izgatavošanas tehnoloģijas 4. Noskaidrot turpmākos izpētes virzienus Pēc darba izpildes secināts, ka tvertnei ar iekšēju 3D struktūru ir lielas priekšrocības neregulāras formas tvertņu izveidē. Tajā pat laikā, pašlaik pieejamās izgatavošanas tehnoloģijas ir pārāk lēnas un/vai ļoti dārgas. Ir nepieciešama padziļinātāka izpēte par pastiprinājuma-sieniņas savienojumu, kā arī par tvertnes izgatavošanas metodēm. Darbs satur 88 lapas, apdrukātas no vienas puses, 54 attēlus, 7 tabulas, 77 bibliogrāfiskos nosaukumus un 3 pielikumus.
Keywords 3D iekšēja struktūra, SNG, sašķidrinātas naftas gāze, tvertne, propāns,
Keywords in English 3D internal reinforcement, LPG, liquefied petroleum gas, tank, propane, conformable
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 09.06.2015 11:20:32