Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Dzelzsbetona konstrukciju aizsargkārtas izbūves precizitātes analīzes saskaņā ar 2.eirokodeksu” („Gājēju pārvads pār autoceļu A5”)
Nosaukums angļu valodā “Accuracy Analysis of Reinforced Concrete Protective Layer Construction in Accordance with Eurocode 2” (“Pedestrian Overpass over Road A5”)
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs I.Paeglīte
Recenzents A.Freimanis
Anotācija Dzelzsbetons ir viens no mūsdienās visvairāk pielietotajiem būvkonstrukciju materiāliem. Tas ir ilgmūžīgs, izturīgs un viegli kopjams materiāls. Taču kā jau visiem materiāliem tam ir arī negatīvas īpašības. Dzelzsbetons sastāv no betona, kas ir mākslīgais akmens materiāls un tērauda stiegrām. Tērauds, ja tas nav aizsargāts no vides ietekmes var sākt rūsēt. Rūsas rezultātā tērauda stiegru šķērsgriezuma laukums var samazināties un konstrukcija var zaudēt savu nestspēju. Lai nodrošinātos pret vides iedarbi uz stiegrām dzelzsbetona konstrukcijās veido beton kārtu, kas aizsargātu stiegras. Kārtas biezums nedrīkst būt pārāk mazs, jo tas var nepildīt savu funkciju, kā arī tas nedrīkst būt pārāk liels, jo var atdalīties no konstrukcijas. Bakalaura darba mērķis ir analizēt aizsargkārtas izbūvi saskaņā ar 2.eirokodeksu. Darba ietvaros tiek apskatīta aizsargkārtas biezuma noteikšana pēc 2.eirokoda, precizitāte ar kādu ir jāuzbūve aizsargkārta un aizsargkārta izbūve kā tāda. Inženierprojekta daļā tika izstrādāts gājēju pārvada projekts pār valsts galveno autoceļu A5 pie pilsētas Piņķi. Piedāvājumam tika izstrādāti trīs priekšlikumi no kuriem beigās tika izvēlēts viens galējais variants. Izvēlētais variants sastāv no tērauda kopņu laiduma sistēmas. Pārvads sastāv no diviem 17.8m gariem laidumiem un rampām, kas noved pārvada lietotājus līdz zemei. Pārvada un rampu platums visas konstrukcijas garumā ir 2.8m. Darbs sastāv no 11 lapām, 23 attēliem, 11 tabulām, 5 literatūras avotiem un 10 būvkonstrukciju rasējumiem.
Atslēgas vārdi Dzelzsbetons aizsargkārta LVS-EN-1090 Gājēju pārvads
Atslēgas vārdi angļu valodā Reinforced concrete cover LVS-EN-1090 pedestrian overpass
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 01.06.2015 22:38:11