Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Nosaukums "Ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas iespēju analīze mācību tehnisko līdzekļu izveidei"
Nosaukums angļu valodā "Analysis of Opportunities to Use Fast Prototyping FDM Technology for Creating Technical Learning Tools"
Struktūrvienība 31000 Būvniecības un mašīnzinību fakultāte
Darba vadītājs Jānis Kaņeps
Recenzents Vladislavs Jevstigņejevs, asociētais profesors
Anotācija Bakalaura darbā aplūkotas galvenās ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas klasifikācija un šīs tehnoloģijas galvenās īpašības. Literatūras analīzē ir apskatīts ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas veids (3D printēšana), kā arī raksti, kas ir veltīti dažādu plastiku būtiskām īpašībām, kuri ir nepieciešami mācību tehnisko līdzekļu izveidei. Darbā tika veikts eksperiments, kura gaitā tika pārbaudīts viens no FDM tehnoloģijas materiāliem (PLA - polilaktīds). Izmantojot datorprogrammu SolidWorks tika uzmodelēti paraugi, kui pēc tam tika izprintēti ar 3D printēšanas metodi pielietojot PLA materiālu. Izgatavotie paraugi tika pārbaudīti uz pārraušanu attiecībā pret pārraušanas spēka pielikšanas virzienu kā arī tika veikta nepieciešamo spēku pielikšanas skaitliskā analīze. Grafiskajā daļā, izmantojot SolidWorks programmatūru, ir izstrādāts mācību tehniskā līdzekļa: robota satvērēja karkasa modeļa skice, kuru ir iespējams izgatavot izmantojot FDM tehnoloģiju, 3D printēšanu. Darbā ir 77 lpp. teksts, 66 attēli, 3 tabulas, 2 pielikumi un 26 informācijas avotu nosaukumi.
Atslēgas vārdi Ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas iespēju analīze mācību tehnisko līdzekļu izveide
Atslēgas vārdi angļu valodā Analysis of Opportunities to Use Fast Prototyping FDM Technology for Creating Technical Learning Tools
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 28.05.2015 17:52:06