Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Engineering Technology , Mechanics and Mechanical Engineering
Title in original language "Ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas iespēju analīze mācību tehnisko līdzekļu izveidei"
Title in English "Analysis of Opportunities to Use Fast Prototyping FDM Technology for Creating Technical Learning Tools"
Department
Scientific advisor Jānis Kaņeps
Reviewer Vladislavs Jevstigņejevs, asociētais profesors
Abstract Bakalaura darbā aplūkotas galvenās ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas klasifikācija un šīs tehnoloģijas galvenās īpašības. Literatūras analīzē ir apskatīts ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas veids (3D printēšana), kā arī raksti, kas ir veltīti dažādu plastiku būtiskām īpašībām, kuri ir nepieciešami mācību tehnisko līdzekļu izveidei. Darbā tika veikts eksperiments, kura gaitā tika pārbaudīts viens no FDM tehnoloģijas materiāliem (PLA - polilaktīds). Izmantojot datorprogrammu SolidWorks tika uzmodelēti paraugi, kui pēc tam tika izprintēti ar 3D printēšanas metodi pielietojot PLA materiālu. Izgatavotie paraugi tika pārbaudīti uz pārraušanu attiecībā pret pārraušanas spēka pielikšanas virzienu kā arī tika veikta nepieciešamo spēku pielikšanas skaitliskā analīze. Grafiskajā daļā, izmantojot SolidWorks programmatūru, ir izstrādāts mācību tehniskā līdzekļa: robota satvērēja karkasa modeļa skice, kuru ir iespējams izgatavot izmantojot FDM tehnoloģiju, 3D printēšanu. Darbā ir 77 lpp. teksts, 66 attēli, 3 tabulas, 2 pielikumi un 26 informācijas avotu nosaukumi.
Keywords Ātrās prototipēšanas FDM tehnoloģijas iespēju analīze mācību tehnisko līdzekļu izveide
Keywords in English Analysis of Opportunities to Use Fast Prototyping FDM Technology for Creating Technical Learning Tools
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 28.05.2015 17:52:06