Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Elektrotehnoloģiju datorvadība
Nosaukums "Vieglās automašīnas garāžas adaptīvās drošības sistēmas izstrāde ar mikrokontrollera vadību".
Nosaukums angļu valodā "Development of microcontroller- based adaptive safety control system of car’s garage".
Struktūrvienība 27100 Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūts
Darba vadītājs Mihails Gorobecs
Recenzents Igors Utešovs
Anotācija Vieglās automašīnas garāžas adaptīvās drošības sistēmas modelis ar mikrokontrollera vadību apvieno apsardzes un ugunsdrošības galvenās funkcijas. Tas nodrošina nepārtrauktu komunikāciju ar lietotāju ar SMS palīdzību. Sistēma adaptējas saules ciklam, pēc kura ārējā kustības sensora kustības daudzuma robeža pielāgojas iepriekšējās dienas vai nakts laikā uzskaitītajam vidējam daudzumam stundā. Kombinācijā ar ultraskaņas sensoru tiek prognozēti iespējamie ielaušanās draudi. Ielaušanās gadījumā nostrādā magnētiskais kontakts un iekšējais kustības sensors, vai arī ugunsgrēka gadījumā nostrādā liesmu sensori. Abos šajos gadījumos tiek ieslēgta trauksme un nosūtīts brīdinājums lietotājam. Papildus iespējams pieprasīt garāžas vai āra temperatūras un mitruma līmeņa datus, kā arī datus par kustības daudzumu. Noteiktā (iespējams izmainīt) diennakts periodā sistēma sūta automātiskos ziņojumus. Darba kopējais apjoms 93 lpp., ar 35 attēliem, 4 tabulām, 59 informācijas avotiem, 4 pielikumiem un 3 rasējumiem A1 formātā.
Atslēgas vārdi Drošība, adaptīva sistēma, mikrokontrollers, sensori, Arduino, GSM modulis, LED lenta, SMS, garāža, lietotājs, brīdinājums, ziņojums, saules cikls.
Atslēgas vārdi angļu valodā Safety, adaptive system, microcontrollers, sensors, Arduino, GSM module, LED strip, SMS, garage, user, warning, message, cycle of the Sun.
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 21.05.2015 14:51:45