Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Konstrukciju pastiprināšanas metodes saliekamajiem dzelzsbetona siju tiltiem ar laidumu līdz 22 m” („Brasas tilta rekonstrukcijas projekts”)
Nosaukums angļu valodā “Structural Reinforcement Methods for Precast Concrete Girder Bridges with Spans up to 22m” (“Reconstruction Project of Brasas Bridge”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs A.Paeglītis
Recenzents
Anotācija Bakalaura darba (ar inženierprojektu) temats ir Konstrukciju pastiprināšanas metodes saliekamajiem dzelzsbetona siju tiltiem ar laidumu līdz 22m (Brasas tilta Rīgā rekonstrukcija). Par pētīšanas objektu tika izvelētas saliekamo dzelzsbetona siju tiltu laiduma konstrukcijas. Kā pētījuma priekšmets ir apskatīti dzelzsbetona konstrukciju bojājumu veidi, ka arī izplatītākās dzelzsbetona konstrukciju pastiprināšanas metodes, to priekšrocības un trūkumi. Bakalaura darba daļas mērķis ir novertēt novecojošo saliekamo dzelzsbetona siju tiltu laiduma konstrukciju pastiprināšanas aktualitāti, veikt pastiprināšanas metožu analīzi un to saderību attiecībā pret Latvijā sastopamo saliekamo dzelzsbetona siju tiltu konstrukcijām un izstradāt priekšlikumus konkrētu pastiprināšanas pasākumu veikšanā. Bakalaura darbs sastav no trīm nodaļām. Pirmajā ir apkopota esošā situācija ar saliekamajam dzelzsbetona siju tiltiem, to stāvoklis, ka arī pedējos 50 gados projektēšanā izmantoto slodžu analīze un to salīdzinājums. Otrajā daļā ir veikta dzelzsbetona konstrukciju bojājumu izpete, konstrukciju vājinājumu rašanas cēloņi, to bīstamība. Darba trešajā daļā ir apkopota informācija par dzelzsbetona konstrukciju pastiprināšanas metodēm, to savstarpējā salīdzināšana un piemerotības analīze attiecībā pret Latvijā sastopamajiem saliekamajiem dzelzsbetona tiltiem. Inženierprojekta daļā veikta Brasas tilta esošās konstrukcijas defektu un bojājumu aprakstīšana, jaunu laiduma konstrukciju elementu aprēķīni pēc spēkā esošām metodēm. Projekta mērķis ir palielināt satiksmes drošību uz svarīgā pašvaldības līmeņa transporta mezgla, ka arī nodrošināt atrāku komunikāciju starp pilsētas centru un tās ziemeļ-austrumu daļu. Darba kopējais apjoms ir uz 163 lapaspusēm, ieskaitot 31 attēlus un 9 tabulas. Projektā ietilpst 11 rasējumi. Literatūras sarakstā ir 17 vienības.
Atslēgas vārdi dzelzsbetons, tilti, rekonstrukcija, pastiprināšana
Atslēgas vārdi angļu valodā reinforced concrete, bridges, reconstruction, repair
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 10.01.2015 21:34:29