Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language „Konstrukciju pastiprināšanas metodes saliekamajiem dzelzsbetona siju tiltiem ar laidumu līdz 22 m” („Brasas tilta rekonstrukcijas projekts”)
Title in English “Structural Reinforcement Methods for Precast Concrete Girder Bridges with Spans up to 22m” (“Reconstruction Project of Brasas Bridge”)
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor A.Paeglītis
Reviewer
Abstract Bakalaura darba (ar inženierprojektu) temats ir Konstrukciju pastiprināšanas metodes saliekamajiem dzelzsbetona siju tiltiem ar laidumu līdz 22m (Brasas tilta Rīgā rekonstrukcija). Par pētīšanas objektu tika izvelētas saliekamo dzelzsbetona siju tiltu laiduma konstrukcijas. Kā pētījuma priekšmets ir apskatīti dzelzsbetona konstrukciju bojājumu veidi, ka arī izplatītākās dzelzsbetona konstrukciju pastiprināšanas metodes, to priekšrocības un trūkumi. Bakalaura darba daļas mērķis ir novertēt novecojošo saliekamo dzelzsbetona siju tiltu laiduma konstrukciju pastiprināšanas aktualitāti, veikt pastiprināšanas metožu analīzi un to saderību attiecībā pret Latvijā sastopamo saliekamo dzelzsbetona siju tiltu konstrukcijām un izstradāt priekšlikumus konkrētu pastiprināšanas pasākumu veikšanā. Bakalaura darbs sastav no trīm nodaļām. Pirmajā ir apkopota esošā situācija ar saliekamajam dzelzsbetona siju tiltiem, to stāvoklis, ka arī pedējos 50 gados projektēšanā izmantoto slodžu analīze un to salīdzinājums. Otrajā daļā ir veikta dzelzsbetona konstrukciju bojājumu izpete, konstrukciju vājinājumu rašanas cēloņi, to bīstamība. Darba trešajā daļā ir apkopota informācija par dzelzsbetona konstrukciju pastiprināšanas metodēm, to savstarpējā salīdzināšana un piemerotības analīze attiecībā pret Latvijā sastopamajiem saliekamajiem dzelzsbetona tiltiem. Inženierprojekta daļā veikta Brasas tilta esošās konstrukcijas defektu un bojājumu aprakstīšana, jaunu laiduma konstrukciju elementu aprēķīni pēc spēkā esošām metodēm. Projekta mērķis ir palielināt satiksmes drošību uz svarīgā pašvaldības līmeņa transporta mezgla, ka arī nodrošināt atrāku komunikāciju starp pilsētas centru un tās ziemeļ-austrumu daļu. Darba kopējais apjoms ir uz 163 lapaspusēm, ieskaitot 31 attēlus un 9 tabulas. Projektā ietilpst 11 rasējumi. Literatūras sarakstā ir 17 vienības.
Keywords dzelzsbetons, tilti, rekonstrukcija, pastiprināšana
Keywords in English reinforced concrete, bridges, reconstruction, repair
Language lv
Year 2015
Date and time of uploading 10.01.2015 21:34:29