Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums „Fibroasfaltbetona sastāvi un to īpašību analīze” („Autoceļa P53 Dūči – Limbaži km 18,35 - 22,5 rekonstrukcija”)
Nosaukums angļu valodā “Compositions of Fiber-reinforced Asphalt-concrete and Analysis of Their Properties” (“Reconstruction of Road P53 Duci-Limbazi Section from 18.35km to 22.5km”)
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs V.Haritonovs
Recenzents
Anotācija Bakalaura darba tēma ir "Fibroasfaltbetona sastāvi un to īpašību analīze". Darba mēķis ir salīdzināt asfaltbetona īpašības, ar tāda paša granulometriskā sastāva fibroasfaltbetona īpašībām. Tā kā ar katru gadu pieaug satiksmes intensitāte kā uz pasaules, tā uz Latvijas autoceļiem, nepieciešams meklēt risinājumu, kā uzlabot asfaltbetonu kvalitāti. Viens no variantiem ir izmantot SMA asfaltbetonu, tomēr to izmaksas ir daudz lielākas salīdzinot ar AC asfaltbetoniem, kuriem, pievienojot dažādu materiālu fibras iespējams panākt līdzvērtīgas īpašības SMA asfaltiem. Turklāt pavērtos lielāka iespēja izmantot Latvijā pieejamus minerālos materiālus. Inženierprojektā izstrādāta "Autoceļa P53 Dūči - Limbaži km 18.35 - 22.50 rekonstrukcija". Rekonstruējamā posma garums 4150 m, izveidotas 8 līknes, vairākās vietās trase virzīta pa jaunu vietu, tādā veidā uzlabojot satiskmes drošību. Darba apjoms 162 lpp, tajā iekļauti 43 attēli, 33 tabulas, 19 rasējumi, 5 pielikumi, 21 literatūras avots.
Atslēgas vārdi Fibroasfaltbetons, fibroasfalts, fibras
Atslēgas vārdi angļu valodā Fiber asphalt concrete, fiber asphalt, fiber
Valoda lv
Gads 2015
Darba augšupielādes datums un laiks 09.01.2015 19:44:25