Studiju veids |
maģistra akadēmiskās studijas |
Studiju programmas nosaukums |
Automātika un datortehnika |
Nosaukums |
Indgridientu dozēšanas procesa automatizācija sīrupa sagatavošanai |
Nosaukums angļu valodā |
Automation of Ingredients Dosing Process for Syrup Preparation |
Struktūrvienība |
12600 Viedo datortehnoloģiju institūts |
Darba vadītājs |
Z. Markovičs |
Recenzents |
|
Anotācija |
Mūsdienās ar vien aktīvāk notiek dažādu tehnoloģisko procesu automatizēšana. Šī attīstība ir saistīta ar ražošanas apjoma palielināšanos. Uzņēmumi iegulda ar vien lielākus finansējumus uzņēmuma attīstīšanai. AS "Laima" ir viena no šiem uzņēmumiem, kura seko līdzi automatizācijas attīstības procesam, un ražošanas procesos ievieš automatizētas sistēmas.
Maģistra darba mērķis ir uzņēmumam AS "Laima" izstrādāt automatizētu vadības un uzraudzības sistēmu, kas veic sīrupa ražošanas procesu. Sistēmu nepieciešams realizēt gan uz programmējamā loģiskā kontrollera, gan arī uz SCADA sistēmas. Sistēmas galvenais uzdevums ir automatizēt ražošanas procesu un sniegt lietotājām informāciju par notiekošām darbībām, kā arī brīdināt lietotāju par radušajām problēmām.
Pamatojoties uz izvirzītajiem mērķiem maģistra darba rezultātā ir izstrādāta vadības un uzraudzības sistēma, pielietojot PLC un SCADA. Šī sistēma uzlabos sīrupa ražošanas vadības un uzraudzības kvalitāti un samazinās cilvēcisko riska faktoru darba procesā. Sistēmu var pielāgot un ieviest ne tikai šokolādes rūpnīcās, bet arī citām ražošanas nozarēm.
Dokumentā ir 84 lappuses, 39 attēli, 4 tabulas, 2 pielikumi un 11 nosaukumu informācijas avoti. |
Atslēgas vārdi |
automatizēšana, sīrupa ražošana, programmējami loģiskie kontrolleri, SCADA sistēma |
Atslēgas vārdi angļu valodā |
automation, syrup production, programmable logic controller (PLC), SCADA system |
Valoda |
lv |
Gads |
2014 |
Darba augšupielādes datums un laiks |
05.06.2014 16:00:47 |