Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids maģistra akadēmiskās studijas
Studiju programmas nosaukums Automātika un datortehnika
Nosaukums Indgridientu dozēšanas procesa automatizācija sīrupa sagatavošanai
Nosaukums angļu valodā Automation of Ingredients Dosing Process for Syrup Preparation
Struktūrvienība 12200 Datorvadības,automātikas un datortehnikas institūts
Darba vadītājs Z. Markovičs
Recenzents
Anotācija Mūsdienās ar vien aktīvāk notiek dažādu tehnoloģisko procesu automatizēšana. Šī attīstība ir saistīta ar ražošanas apjoma palielināšanos. Uzņēmumi iegulda ar vien lielākus finansējumus uzņēmuma attīstīšanai. AS "Laima" ir viena no šiem uzņēmumiem, kura seko līdzi automatizācijas attīstības procesam, un ražošanas procesos ievieš automatizētas sistēmas. Maģistra darba mērķis ir uzņēmumam AS "Laima" izstrādāt automatizētu vadības un uzraudzības sistēmu, kas veic sīrupa ražošanas procesu. Sistēmu nepieciešams realizēt gan uz programmējamā loģiskā kontrollera, gan arī uz SCADA sistēmas. Sistēmas galvenais uzdevums ir automatizēt ražošanas procesu un sniegt lietotājām informāciju par notiekošām darbībām, kā arī brīdināt lietotāju par radušajām problēmām. Pamatojoties uz izvirzītajiem mērķiem maģistra darba rezultātā ir izstrādāta vadības un uzraudzības sistēma, pielietojot PLC un SCADA. Šī sistēma uzlabos sīrupa ražošanas vadības un uzraudzības kvalitāti un samazinās cilvēcisko riska faktoru darba procesā. Sistēmu var pielāgot un ieviest ne tikai šokolādes rūpnīcās, bet arī citām ražošanas nozarēm. Dokumentā ir 84 lappuses, 39 attēli, 4 tabulas, 2 pielikumi un 11 nosaukumu informācijas avoti.
Atslēgas vārdi automatizēšana, sīrupa ražošana, programmējami loģiskie kontrolleri, SCADA sistēma
Atslēgas vārdi angļu valodā automation, syrup production, programmable logic controller (PLC), SCADA system
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 05.06.2014 16:00:47