Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Automation and Computer Engineering
Title in original language Indgridientu dozēšanas procesa automatizācija sīrupa sagatavošanai
Title in English Automation of Ingredients Dosing Process for Syrup Preparation
Author Imants Lorencs
Department 12200 Institute of Computer Control, Automation and Computer Engineering
Scientific advisor Z. Markovičs
Reviewer
Abstract Mūsdienās ar vien aktīvāk notiek dažādu tehnoloģisko procesu automatizēšana. Šī attīstība ir saistīta ar ražošanas apjoma palielināšanos. Uzņēmumi iegulda ar vien lielākus finansējumus uzņēmuma attīstīšanai. AS "Laima" ir viena no šiem uzņēmumiem, kura seko līdzi automatizācijas attīstības procesam, un ražošanas procesos ievieš automatizētas sistēmas. Maģistra darba mērķis ir uzņēmumam AS "Laima" izstrādāt automatizētu vadības un uzraudzības sistēmu, kas veic sīrupa ražošanas procesu. Sistēmu nepieciešams realizēt gan uz programmējamā loģiskā kontrollera, gan arī uz SCADA sistēmas. Sistēmas galvenais uzdevums ir automatizēt ražošanas procesu un sniegt lietotājām informāciju par notiekošām darbībām, kā arī brīdināt lietotāju par radušajām problēmām. Pamatojoties uz izvirzītajiem mērķiem maģistra darba rezultātā ir izstrādāta vadības un uzraudzības sistēma, pielietojot PLC un SCADA. Šī sistēma uzlabos sīrupa ražošanas vadības un uzraudzības kvalitāti un samazinās cilvēcisko riska faktoru darba procesā. Sistēmu var pielāgot un ieviest ne tikai šokolādes rūpnīcās, bet arī citām ražošanas nozarēm. Dokumentā ir 84 lappuses, 39 attēli, 4 tabulas, 2 pielikumi un 11 nosaukumu informācijas avoti.
Keywords automatizēšana, sīrupa ražošana, programmējami loģiskie kontrolleri, SCADA sistēma
Keywords in English automation, syrup production, programmable logic controller (PLC), SCADA system
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 05.06.2014 16:00:47