Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums „Vidējo attālumu turboreaktīvās lidmašīnas konstrukcijas izstrāde un tās korpusa defektēšana un tehniskā apkope”
Nosaukums angļu valodā “Development of a Middle Range Jet Engine Aircraft Design, Detection of Flaws and Maintenance of the Body”
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Dr.habil.sc.ing., prof. Mārtiņš Kleinhofs
Recenzents Dr.habil.sc.ing., prof. Vladimirs Šestakovs
Anotācija Bakalaura darbs ar projekta daļu: Vidējo attālumu turboreaktīvās lidmašīnas konstrukcijas izstrāde, tās korpusa defektēšana un tehniskā apkope. Autors : Ingvars Sutta Vadītājs: Dr.h.sc.ing. , Mārtiņš Kleinhofs Bakalaura darbā tika veikts lidmašīnas masas aprēķins, centrēšanas un slodzes aprēķins fizalāžas šķērsgriezumos, par prototipu minētajam aprēķinam tika izmantoti trīs vidējo attālumu gaisa kuģi. Aprēķina rezultātā tika noteikts, ka aprēķinātās slodzes fizalāžas šķērsgriezumā ir atbilstošas prasībām. Tas atļauj, daļu aizmugurējās fizalžās apšuvuma aizvietot ar perspektīvajiem materiāliem. Tādejādi radot iespēju izvairīties no korozijas šajās fizalāžas daļās, kā arī sekmēt lidojumu komfortu un samazinot izmaksas uz tehnisko apkopi. Projekta daļā tika izstrādātas arī 3 skices (lidmašīnas, fizalāžas šķērsgriezuma, fizalāžas struktūras skice). Darbā tika izpētīti pilotu logu kompozītmateriāli, tādejādi secinot, ka tos var izmantot arī kā fizalāžas apšuvumu. Tika izpētīti dažādi aviācijas korozijas veidi un ar to saistītās specifiskās apkopes. Darbs sastāv no ievada, pamatdaļas un secinājumiem. Pamatdaļa sastāv no 7.nodaļām.Darbs sastāv no 79 lapaspusēm, 9, tabulām, 94 formulām un tajā ir 27 attēli un izmantoti 23 literatūras avoti.
Atslēgas vārdi Vidējo attālumu turboreaktīvās lidmašīnas konstrukcijas izstrāde un tās korpusa defektēšana un tehni
Atslēgas vārdi angļu valodā Development of a Middle Range Jet Engine Aircraft Design, Detection of Flaws and Maintenance of the
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 29.05.2014 13:00:28