Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Aviācijas transports
Nosaukums "Kompozītmateriālu pielietošana lidmašīnu korpusa konstrukcijas tehnoloģiskā procesa izstrādāšana un korpusa remonta aprēķins”
Nosaukums angļu valodā “The Use of Composite Materials in the Process of Aircraft Body Production and Calculation of Body Repair”
Struktūrvienība 25100 Aeronautikas institūts
Darba vadītājs Dr.sc.ing., doc. Ēriks Ozoliņš
Recenzents Dr.habil.sc.ing., prof. Mārtiņš Kleinhofs
Anotācija Autors: Jurijs Dementjevs, vadītājs: Ēriks Ozoliņš. Šajā darbā tiek apskatīti kompozītmateriāli, to raksturojums, pielietošanas metodes, priekšrocības un trūkumi. Kompozītmateriālu pielietošanas jomas nav ierobežotas. Kompozītmateriālu pielietošana nodrošina jaunu kvalitātes lēcienu dzinēja jaudas palielinājumā, enerģētikas un transporta iekārtās, ierīču un mašīnu masas samazinājumā. Arī dotais darbs ir veltīts no kompozītmateriāliem un šūnu konstrukcijām veidoto agregātu izgatavošanas tehnoloģijai. Darbā ir izskatīti no kompozītmateriāliem veidoto konstrukciju defektu iemesli un prasības bojāto konstrukciju remontam un salabotām konstrukcijām. Ir apskatīti tipveida kompozītkonstrukciju remonta tehnoloģiskie procesi. Kvalifikācijas darbs sastāv no ievada, vēstures, galvenās daļas, kuru veido 7 nodaļas, un nobeiguma. Aprakstošā daļa ir 79 lapaspuses. Darbā ir 58 attēli. Darbs ir sarakstīts latviešu valodā.
Atslēgas vārdi Kompozītmateriāli, pielietošanas metodes, priekšrocības un trūkumi, masas samazinājums.
Atslēgas vārdi angļu valodā Composite materials, methods of use, the advantages and disadvantages, reducing the mass.
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2014 15:27:30