Noslēguma darbu reģistrs
  
Studiju darba apraksts
Studiju veids bakalaura profesionālās studijas
Studiju programmas nosaukums Transportbūves
Nosaukums "Bituminētu segumu atjaunošanas veidi un to efektivitātes salīdzinājums"; inženierprojekts "Rekonstrukcijas projekts - Tilts pār Gauju Ādažos"
Nosaukums angļu valodā "The ways of Restoring the Bituminous Surface Pavements and the Comparison of their Effectiveness"; Engineering Design Project "The Reconstruction Project of the Bridge Over the Gauja in Ādaži"
Struktūrvienība 24100 Transportbūvju institūts
Darba vadītājs V.Haritonovs
Recenzents J.Tihonovs
Anotācija Bakalaura darba tēma ir Bituminētu segumu atjaunošanas veidi un to efektivitātes salīdzinājums. Darba ietvaros aplūkoti astoņi dažādi virsmas atjaunošanas un apstrādes veidi, veikts to efektivitātes salīdzinājums atkarībā no dažādiem faktoriem, kā arī noteikta ekonomiski izdevīgākā metode. Apskatīta un novērtēta arī virsmas apstrādes darbu veikšana Latvijā. Inženierprojekta daļā izstrādāts rekonstrukcijas projekts tiltam pār Gauju Ādažos. Šobrīd esošā tilta būvniecība pabeigta 2007. gadā. Rekonstrukcijas projektā paredzēts izbūvēt tiltu tā vēsturiskajā atrašanās vietā. Tilts paredzēts ar tērauda sijām un dzelzsbetona laiduma konstrukciju. Tilta kopējais garums 130m, laidumu attiecība 40m+50m+40m. Tilta platums pielāgots pienākošā ceļa normālprofilam NP10,5. Tilta kopējais platums 12m. Brauktuves joslas kopējais platums 4m, gājēju ietves platums abās tilta pusēs 2m. Tehniskajā projektā veikti visi nepieciešamie aprēķini un pārbaudes, izveidota provizoriska darbu izmaksu tāme, izstrādātas tehniskās specifikācijas, ieteikumi būvniecības procesam, tehniskie rasējumi un 3D vizualizācija. Darbs sastāv no 158 lapām, 64 attēliem, 12 tabulām, 44 izmantotās literatūras avotiem, 7 pielikumiem, 6 skiču projekta sadaļas rasējumiem un 9 būvkonstrukciju sadaļas rasējumiem.
Atslēgas vārdi bituminēto segumu atjaunošanas veidi
Atslēgas vārdi angļu valodā restoring bituminous surface pavements
Valoda lv
Gads 2014
Darba augšupielādes datums un laiks 27.05.2014 13:36:32