Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Transportation Engineering
Title in original language "Bituminētu segumu atjaunošanas veidi un to efektivitātes salīdzinājums"; inženierprojekts "Rekonstrukcijas projekts - Tilts pār Gauju Ādažos"
Title in English "The ways of Restoring the Bituminous Surface Pavements and the Comparison of their Effectiveness"; Engineering Design Project "The Reconstruction Project of the Bridge Over the Gauja in Ādaži"
Department 24100 Institute of Transport Infrastructure Engineering
Scientific advisor V.Haritonovs
Reviewer J.Tihonovs
Abstract Bakalaura darba tēma ir Bituminētu segumu atjaunošanas veidi un to efektivitātes salīdzinājums. Darba ietvaros aplūkoti astoņi dažādi virsmas atjaunošanas un apstrādes veidi, veikts to efektivitātes salīdzinājums atkarībā no dažādiem faktoriem, kā arī noteikta ekonomiski izdevīgākā metode. Apskatīta un novērtēta arī virsmas apstrādes darbu veikšana Latvijā. Inženierprojekta daļā izstrādāts rekonstrukcijas projekts tiltam pār Gauju Ādažos. Šobrīd esošā tilta būvniecība pabeigta 2007. gadā. Rekonstrukcijas projektā paredzēts izbūvēt tiltu tā vēsturiskajā atrašanās vietā. Tilts paredzēts ar tērauda sijām un dzelzsbetona laiduma konstrukciju. Tilta kopējais garums 130m, laidumu attiecība 40m+50m+40m. Tilta platums pielāgots pienākošā ceļa normālprofilam NP10,5. Tilta kopējais platums 12m. Brauktuves joslas kopējais platums 4m, gājēju ietves platums abās tilta pusēs 2m. Tehniskajā projektā veikti visi nepieciešamie aprēķini un pārbaudes, izveidota provizoriska darbu izmaksu tāme, izstrādātas tehniskās specifikācijas, ieteikumi būvniecības procesam, tehniskie rasējumi un 3D vizualizācija. Darbs sastāv no 158 lapām, 64 attēliem, 12 tabulām, 44 izmantotās literatūras avotiem, 7 pielikumiem, 6 skiču projekta sadaļas rasējumiem un 9 būvkonstrukciju sadaļas rasējumiem.
Keywords bituminēto segumu atjaunošanas veidi
Keywords in English restoring bituminous surface pavements
Language lv
Year 2014
Date and time of uploading 27.05.2014 13:36:32