Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Total Quality Management
Title in original language "Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pilnveide uzņēmumā "Zaļais dārzs"
Title in English "Improvement of Food Safety Assurance in "Green Garden" Ltd"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Mg.oec. Maira Sapata
Reviewer Mg.oec. Jānis Pildavs
Abstract Bindmane A. Pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas pilnveide uzņēmumā „Zaļais dārzs”: Maģistra darba projekta daļa A. Bindmane, M. Sapata. – Rīga: IEVF RKI Kvalitātes tehnoloģijas katedra, maģistra profesionālo studiju programma „Visaptverošā kvalitātes vadība”, 2012. – 41 lpp. Maģistra darba projekta daļa rakstīta latviešu valodā, to veido trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 41 lpp., tajās iekļauti 3 attēli un 6 tabulas. Bibliogrāfiskajā sarakstā ietverti 19 avoti latviešu valodā. Darbam pievienots 1 pielikums. Darba mērķis ir pilnveidot ražošanas procesu izpildes kvalitāti drošas pārtikas ražošanā. Pirmajā darba daļā ir izvērtēta darbinieku iesaistīšana darba organizēšanā un novērtēta HACCP nozīme virtuves darbu kvalitātes uzlabošanai. Otrajā darba daļā analizēta situācija uzņēmuma par darbinieku zināšanu un prasmju paaugstināšanas iespējām, izpētīta ietekme uz ražošanas kvalitāti, jo jaunajiem darbiniekiem un praktikantiem nav veikta iekšējā apmācība par uzņēmumu un ražošanas atbilstošu organizēšanu. Trešajā darba daļā izstrādāta apmācību programma jaunajiem darbiniekiem un praktikantiem zināšanu un prasmju paaugstināšanai, par kvalitatīvu ražošanas procesu izpildi un radot iespēju iepazīties ar uzņēmuma iekšējo kārtību, darba organizēšanu un kolektīvu. Izstrādāts paškontroles sistēmas pilnveides plāns, novērtētas pilnveides iespēju ieviešanas izmaksas, izvērtēta pilnveides plāna ieviešanas efektivitāte. Apmācības programma jaunajiem darbiniekiem un praktikantiem dod iespēju iegūt jaunas zināšanas un prasmes, lai veicinātu labvēlīgu attieksmi pret darbu izpildi un savstarpējo komunikāciju, tā nodrošinot pilnīgu izsekojamību risku novēršanai un produktu ražošanas procesu kvalitatīvu izpildi.
Keywords Kvalitātes pilbveide, pārtikas drošums, darbinieku apmācības
Keywords in English quality improvement, food safety, employee training
Language lv
Year 2012
Date and time of uploading 08.06.2012 09:36:42