Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Innovations and Entrepreneurship
Title in original language "Restorāna „TurKebab” franšīzes modeļa izstrāde"
Title in English "Franchising Model Development for the Restaurant “TurKebab”"
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor MBA A.Balodis
Reviewer Dr.oec.,doc. J.Caune
Abstract ANOTĀCIJA Uresina J. „TurKebab” restorāna franšīzes modeļa izstrāde: Maģistra darbs/ J.Uresina, A.Balodis.– Rīga: RTU IEVF Starptautisko programmu nodaļa, maģistra profesionālo studiju programma „Inovācijas un uzņēmejdarbība”, 2012. – 87 lpp. Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, trīs daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 87 lpp., tajā iekļauti 22 attēli, 15 tabulas. Bibliogrāfiskajā sarakstā ietverti 12 avoti latviešu, 8 angļu un 2 krievu valodā. Darbam pievienoti 5 pielikumi. Darba mērķis ir izstrādāt TurKebab franšīzes modeli, par pamatu ņemot darbojošos biznesa modeli. Pirmajā darba daļā autore iepazīstina ar franšīzes teoriju, franšīzes vēsturi, avotiem, franšīzes priekšnoteikumiem, kā arī tiek izvērtēti franšīzes līgumu paraugi, tiek izskatīts, kā tiek modernizēti biznesa attiecību principi. Otrajā darba daļā tiek analizēta pašreizējā situācija uzņēmumā ar mērķi izvērtēt tās problēmas, kas saistītas ar iekšējo struktūru. Veikta novērošana, veidotas procesa kartes un identificēti nepieciešamie uzlabojumi pašreizējā biznesa modelī. Autore izpēta priekšnoteikumus veiksmīgas franšīzes veidošanā. Trešajā darba daļā autore izstrādā franšīzes modeli, tā izplatīšanas stratēģiju, un tiek veikti franšīzes efektivitātes aprēķini, kā arī tiek izveidots franšīzes attīstības plāns un arī izstrādāta rokasgrāmatas struktūra. Secinājumi un priekšlikumi ir izstrādāti, pamatojoties uz autores veiktajiem pētījumiem un analīzi. TurKebab uzņēmējdarbība ir piemērota franšizēšanai ar nosacījumu, ka uzņēmumā franšīzes izstrādes procesā tiek sakārtota iekšējā vide un izstrādāta atbilstoša darbības rokasgrāmata potenciālajam franšīzes ņēmējam.
Keywords "Restorāna „TurKebab” franšīzes modeļa izstrāde"
Keywords in English "Franchising Model Development for the Restaurant “TurKebab”"
Language lv
Year 2012
Date and time of uploading 31.05.2012 20:23:30