Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Entrepreneurship and Management
Title in original language Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts
Title in English Catering company’s performance improvement project
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Mg.oec., lekt. I.Andersone
Reviewer Mg.oec., pr.doc. J.Mežiels
Abstract Diplomprojektu Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma darbības pilnveidošanas projekts ir izstrādājusi RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Ražošanas un uzņēmējdarbības ekonomikas katedras bakalaurante Līga Dreimane. Projektā tiks meklēti un piedāvāti risinājumi uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Projekts izstrādāts latviešu valodā. Diplomprojekts sastāv no analītiskās, projekta aprēķinu, tehnoloģiskā, darba un dabas aizsardzības daļas. Diplomprojektam pievienoti 9 pielikumi. Diplomprojekta apjoms, neskaitot pielikumus, ir 83 lapas. Darbā ietilpst 24 attēli, 58 tabulas un 21 formula. Grafiskajā daļā ir 16 attēli, tabulas. Analītiskajā daļā ir raksturota uzņēmuma darbība, raksturoti piedāvātie pakalpojumi, veikta darbinieku motivācijas analīze, veikta uzņēmuma darbības analīze, kur apskatīta rentabilitātes rādītāju, izvirzīti trīs priekšlikumi projekta aprēķinu daļas izstrādāšanai. Projekta aprēķinu daļā ir veikti ekonomiski pamatoti aprēķini analītiskā daļā izvirzīto problēmu risināšanai. Kā pirmā tika risināta problēma par vājo mārketinga stratēģiju, tika veikta mārketinga budžeta pārformēšana. Kā otrā problēma tika analizēta personālu izmaksu palielināšanās, tika izvirzītas trīs alternatīvas, lai izvērtētu kā ir iespējams samazināt personāla izmaksas. Kā trešo analizēja problēmu par novecojušām iekārtām, piedāvājot uzstādīt jaunas, kas spētu dot lielāku finansiālo atdevi, kā arī taupīt elektroenerģijas izmaksas. Tehnoloģiskajā daļā, izmantojot laika rindas multiplikatīvo modeli, tika veikta prognoze neto apgrozījumam 2012.gada 2.trimestrim, tas ir vasaras sezonai. Kā arī tika aprēķināts ticamības intervāls. Darba un dabas aizsardzības daļā tika novērtēti darba riski katrā darba zonā, izstrādāts darba aizsardzības pasākumu plāns, kā arī uzrādītas izmaksas darba aizsardzības pasākumu īstenošanai. Grafiskajā daļā tika apkopoti diplomprojektā iekļautie, autores izstrādātie vizuālie materiāli.
Keywords sabiedriskās ēdināšanas uzņēmuma darbības pilnveidošana
Keywords in English catering companys performance improvement
Language lv
Year 2012
Date and time of uploading 28.05.2012 22:53:18