Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Cybersecurity Engineering
Title in original language Ētiskā uzlaušana un sarkano komandu veidošana kiberdrošības uzlabošanai
Title in English Ethical Hacking and Red Teaming for Improved Sybersecurity
Department Faculty Of Computer Science Information Tehnology And Energy
Scientific advisor Antons Patļins
Reviewer Rūta Pirta-Dreimane
Abstract Maģistra darbs ir vērsts uz to, kā uzlabot digitālo līdzekļu drošību, izmantojot nepieciešamos pasākumus ētiskai uzlaušanai, īpaši sarkano komandu apvienošanai. Tiek uzsvērta izpratnes nepieciešamība pret pastāvīgi mainīgiem draudiem un proaktīvi pasākumi risku mazināšanai. Proaktīvās darbības ietver ievainojamību mazināšanu, kas ir atrastas sistēmās, kas patīkami atrodamas pārvietojamos atjauninājumos un operētājsistēmās. Tāpēc šī pētījuma mērķis būs novērtēt ētiskas uzlaušanas praksi, izmantojot tipisku sarkano komandas veidošanas vingrinājumu Metasploitable mašīnā, kas iestatīta personālajā datorā un tīklā, pamatojoties uz literatūras apskatu par dažiem iespiešanās testēšanas standartiem, rīku iestatīšanu un izpildi. red teaming, ievainojamību analīze, izmantojot Nessus, atrasto ievainojamību novēršanas stratēģijas un iespējamās ievainojamības, kas atklātas atvērtos portos. Dažādu portu pakalpojumu ievainojamības tika atklātas un uzskaitītas, izmantojot Oracle VM VirtualBox, Kali Linux un Metasploitable rīkus. Ir izklāstīti attiecīgie portu numuri un norādītas stratēģijas to mazināšanai. Šīs disertācijas ierobežojumi ir tādi, ka simulācija nekad nevar būt ideāls reālās pasaules draudu atspoguļojums; tāpēc galvenais uzsvars tiek likts uz personīgo tīkla vidi. Tāpēc promocijas darbā vairākas reizes ir uzsvērta sarkanās komandas pieeja, kas ir proaktīva kiberdrošības uzlabošanai. Maģistra darbā ir 85 lappuses, 56 attēli un 31 atsauce.
Keywords Kiberdrošība, Sarkanā komanda, Oracle VM, Kali Linux, Metasploitable, Ekspluatācija, Nmap, Searchsploit, Msfconsole, Palīgdarbs, Lietderīgā slodze, Wireshark, Nessus, Neaizsargātība.
Keywords in English Cybersecurity, Red Teaming, Oracle VM, Kali Linux, Metasploitable, Exploitation, Nmap, Searchsploit, Msfconsole, Auxiliary, Payload, Wireshark, Nessus, Vulnerability.
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 24.05.2024 18:56:22