Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Entrepreneurship and Management
Title in original language Pārmaiņu vadības ietekmes novērtējums uz organizācijas sniegumu ražošanas uzņēmumos Kamerūnā.
Title in English Assessment of the Impact of Change Management on Organizational Performance in Manufacturing Companies in Cameroon.
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Angelina Roša
Reviewer Armands Auziņš
Abstract Noslegumadarbatemats: IzmaiņuvadībasietekmesuzorganizācijasveiktspējuKamerūnasražošanasuzņēmumosnovērtējums. Noslegumadarbsrakstits: iruzrakstītsangļuvalodā, tassastāv no ievada, pētījumateorētiskāietvara, pētījumametodoloģijas, pētījumaempīriskāsdaļas, secinājumiem un ieteikumiem. Darbaapjomsir 104lappuses, tajāiekļauti 40attēli, 22tabulas un 2 formulas. Bibliogrāfija un avotusarakstssatur 82 avotusangļuvalodā. Darbamir6pielikumulapas. Noslegumadarbagalvenierezultati: Izmaiņuvadībasprakseattiecasuzstratēģijāmvaiizmaiņām, ko organizācijaieviesusi, laiuzlabotuorganizācijasveiktspēju. Darbagalvenaismērķisirnovērtētapstrādesrūpniecībāieviestopārmaiņuvadībaspraksesradītāsietekmes un izstrādātstratēģijasorganizācijasdarbībasuzlabošanai. DarbaautorsgalvenokārtkoncentrējasuzKamerūnāesošodzērienurūpniecību. Galvenāietekmeirdarbiniekuiesaistīšanās un produktivitāte, darbībasefektivitāte, organizācijasnoturība, darbiniekumainība, darbiniekuapmācība un darbiniekupretestība. Pēc tam autorsveicatiešsaistesaptauju, kopāizveidojot 15 jautājumus. Autorsveicatrīsanalīzesmetodes, laianalizētuaptaujasdatus, kas iraprakstošāanalīze, Hīkvadrāta tests un Spīrmenakorelācijasanalīze. Izmantojot Ch kvadrātatestu, autorsatklāja, ka pastāvsaiknestarpidentificētajāmietekmēm un izmaiņuvadībaspraksi. VeicotSpīrmenakorelācijasanalīzi, autorenoskaidrojasavstarpējāssaikneskorelācijaspakāpijebstiprumu. Izmaiņuvadībaspraksespēcīgiietekmēdarbībasefektivitāti, organizācijasnoturību, darbiniekumainību un darbiniekuapmācību. Darbiniekuiesaistīšanās un produktivitāte, kāarīdarbiniekupretestībairmēreniietekmēta. Pamatojotiesuzdatuanalīzesrīkuatklājumiem, autorepiedāvājamodeliorganizācijasdarbībasuzlabošanai.
Keywords Izmaiņu vadība, organizatoriskā darbība, dzērienu rūpniecība, Kamerūna
Keywords in English Change Management, Organizational Performance, Beverage Industries, Cameroon
Language eng
Year 2024
Date and time of uploading 21.05.2024 12:28:26