Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Entrepreneurship and Management
Title in original language Pētījums par personāla vadību digitālajā laikmetā uzņēmumos
Title in English Research of human resource management in the age of digitalization in companies
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Leonards Budņiks
Reviewer Tatjana Tambovceva
Abstract Bakalaura darba autors: Keita Golovina Bakalaura darba zinātniskais vadītājs: Mg. oec. Leonards Budņiks Bakalaura darba temats: Pētījums par personāla vadību digitālajā laikmetā uzņēmumos. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 2 daļas – teorētiskā un pētījuma daļa, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 86 lpp., tajā iekļauti 70 attēli, 29 tabulas. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti : 2 avoti latviešu 47 avoti angļu valodās. Darbam pievienoti 7 pielikumi. Bakalaura darba galvenie rezultāti: darba teorētiskajā daļā ir izpētītas literatūras avotos pieejamās literatūras apkopojums par personāla vadības un automatizāciju. Tika izpētīti dažādu tehnoloģiju un digitālo rīku pielietojums uz personāla vadības procesiem. Bakalaura darba pētījuma daļā tika veikta darba ņēmēju aptauja (117 respondenti), kuras rezultātā tika noskaidrots darba ņēmēju viedoklis par dažādām tehnoloģijām un to pielietojumu personāla vadībā, kā arī rezultāti sniedz ieskatu, kādos procesos un kādos uzņēmumos ir nepieciešams veikt personāla vadības uzlabojumus. Pētījuma daļā tika izstrādāta Personāla vadītāju un specialistu aptauja (6 respondenti), kurā tika noskaidrots viedoklis par digitālajiem rīkiem un to pielietojumu personāla vadības procesos. Analizējot visus iegūtos rezultātus, gan no teorētiskās, gan pētījuma daļas. Tika noskaidrots, kas ir digitalizācija un automatizācija un kā tā var palīdzēt vai kaitēt personāla vadībā. Bakalaura darba bibliogrāfiskais apraksts: Golovina. K., Budņiks. L., (2024) Pētījums par personāla vadību digitālajā laikmetā uzņēmumos. Bakalaura darbs. Rīgā: RTU, EUI, akadēmiskā bakalaura studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”, 86 lpp. Atslēgas vārdi: digitālais laikmets, automatizācija, personāla vadība, cilvēkresursu vadība, personāla vadības procesi, digitalizācija.
Keywords Digitālais laikmets, automatizācija, personāla vadība, cilvēkresursu vadība, personāla vadības procesi, digitalizācija.
Keywords in English Digital Era, Automatization, Human resource management, Personnel management processes, Digitalization.
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 20.05.2024 22:49:57