Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Aviation Transport
Title in original language Lidojumu regularitātes palielināšana, pamatojoties uz gaisa kuģu ekspluatācijas operatīvās vadības uzlabošanu.
Title in English Increasing the regularity of flights based on the improvement of operational management of aircraft operations.
Department Faculty Of Civil And Mehanical Engineering
Scientific advisor Vladimirs Šestakovs
Reviewer Nikolajs Kuļešovs
Abstract Lidojumu regularitātes palielināšana, pamatojoties uz gaisa kuģu ekspluatācijas operatīvās vadības uzlabošanu pētījumā tiek aplūkota civilās aviācijas lidojumu regularitāte dažādās jomās, konstatējot, ka lidojumu kavējumi rada ievērojamus zaudējumus aviokompānijām un samazina to rentabilitāti un konkurētspēju. Šobrīd trūkst stingru novērtēšanas metožu un modeļu, lai efektīvi novērtētu un samazinātu kavējumus. Maģistra darba mērķis ir izstrādāt matemātiskus modeļus gaisa kuģu ekspluatācijas operatīvās vadības jomā, lai palielinātu lidojumu regularitāti. Šie modeļi palīdzēs izprast kavējumu cēloņus un izstrādāt pasākumus to samazināšanai, pārejot no lidojumu regularitātes uz kavējumu analīzi un novērtēšanu. Darba kopapjoms: 1. Attēlu skaits - 14 2. Tabulu skaits -5 3. Formulu skaits - 14 4. Izmantotās literatūras avotu skaits - 16
Keywords regularitātes
Keywords in English regularity
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 18.05.2024 16:52:17