Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Zaļo jumtu hidroizolācijas materiāli un tehnoloģijas salīdzinājumā ar parapeta jumtiem" (Inž.pr."Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā ēka Rūpniecības ielā 33, Rīga")
Title in English "Green roof waterproofing materials and technologies compared to parapet roofs" (Eng."Multistorey apartment building on Rupniecibas Street 33, Riga")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Marta Rimaševska
Reviewer Aleksandrs Korjakins
Abstract Diplomprojekta ietvaros veikta bakalaura darba “Zaļo jumtu hidroizolācijas materiāli un tehnoloģijas salīdzinājumā ar parapeta jumtiem” un inženierprojekta “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzivojamās ēkas Rūpniecības ielā 33, Rīga” izstrāde. Bakalaura darba pētījuma daļas mērķis un uzdevums ir veikt lietartūras avotu un internetā pieejamās informācijas analīzi par zaļajiem jumtiem un parapeta jumtiem. Veikt slodžu aprēķinu, siltumtehnisko aprēķinu, ekonomisko izvērtējumu un salīdzināt iegūtos rezultātus ņemot vērā visus pozitīvos un negatīvos aspektus zaļo jumtu un parapeta jumtu izbūvē ilgtermiņā. Inženierprojekts izstrādāts “Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai ēkai Rūpniecības ielā 33, Rīgā”. Tika aprakstīti arhitektūras un inženiertehniskie risinājumi, tika veikts siltumtehniskais aprēķins, būves konstruktīvo elementu aprēķini un pārbaudes, kā arī ekonomiskais salīdzinājums. Izvēlētajam projektam tika izstrādāts darbu veikšanas projekts ar būvdarbu organizācijas un tehnoloģijas aprakstiem, kā arī izstrādāts kalendārais grafiks un ekonomiskais pamatojums sastādot lokālo un kopējo tāmi. Aprakstīta arī darba aizsardzība, drošības tehnika būvdarbu veikšanas laikā, kvalitātes kontrole, ugunsdrošības un vides aizsardzības pasākumi.
Keywords Parapeta jumti, zaļie jumti, hidroizolācija, ilgtermiņa ieguvums, pasīvās ēkas
Keywords in English Parapet roofs, green roofs, roof waterproofing, long-term benefit, passive buildings
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 15.02.2024 18:10:52