Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Optisko šķiedru sensoru pielietojums betona konstrukciju tehniskā monitoringā" (Inž.pr."Metāla noliktava ar biroja daļu")
Title in English "Application of optical fibre sensors in technical monitoring of concrete structures" (Eng."Metal warehouse with office part")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Mārtiņš Suta
Reviewer Ģirts Būmanis
Abstract Diplomdarbs sastāv no pētnieciskās daļas par tēmu “Optisko šķiedru sensoru pielietojums betona konstrukciju tehniskā monitoringā” un inženierprojekta “Metāla noliktava ar biroja daļu”. Bakalaura darba ietvaros tika veikts literatūras apskats par būves tehniskā stāvokļa monitoringu, optisko šķiedru sensoru darbību un to pielietojumu konstrukciju monitoringā, kā arī par ekspansīvo piedevu ietekmi uz betona izplešanos un priekšsprieguma veidošanos. Tika aprakstīti “Primekss” pētījumā izmantotie materiāli, optisko šķiedru sensoru izvietošanas shēma un iestrādāšanas tehnoloģija. Tika aprakstīti sensoru savāktie dati un to īpatnības, veikta datu analīze par izmērītajām deformācijām SFRC un SFRSSC pārseguma plātnē, salīdzinot iegūtos rezultātus ar iepriekšējiem pētījumiem. Noslēgumā tika aprakstīti metodoloģijas ierobežojumi un ieteikumi turpmākiem pētījumiem un izteikti secinājumi par izmērīto deformāciju rezultātiem un optisko šķiedru sensoru izmantošanas tehnoloģiju. Inženierprojekts izstrādāts metāla noliktavai ar biroja daļu Rāmavas ielā 7, Valdlaučos. Projektā tika aprakstīti ēkas arhitektūras un ugunsdrošības risinājumi, inženierkomunikācijas, vides pieejamība, darba drošība un aizsardzība un būvdarbu veikšanas organizācija. Tika sagatavota būvdarbu izmaksu lokālā tāme, koptāme un izveidots būvdarbu kalendārais grafiks. Tika veikts norobežojošo konstrukciju siltumtehniskais aprēķins un inženiertehnisko risinājumu salīdzinājums dažādiem šķērsrāmju variantiem. Tika veikts galveno nesošo konstrukciju, pamatu, pamatnes un konstruktīvo mezglu aprēķins, izmantojot analītiskus aprēķinus, datorprogrammu Dlubal RFEM 6 un Peikko Designer: Column Connection. Diplomdarba kopējais apjoms ir 174 lappuses, tajā skaitā 42 tabulas, 101 attēls, 1 pielikums, 9 A1 formāta rasējumu lapas un izmantoti 48 literatūras avoti.
Keywords Optisko šķiedru sensori, tehniskais monitorings, ekspansīvais betons
Keywords in English Optical fibre sensors, technical monitoring, expansive concrete
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 07.02.2024 19:05:15