Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Adaptronics
Title in original language Saules un elektroautomobiļu uzlādes enerģijas pārvaldības izpēte Ventspils reģiona sadales sistēmas operatora tīklā.
Title in English Research of Solar and Electric Vehicle Charging Energy Management in the Ventspils Region Distribution System Operator Network.
Department Institute of Industrial Electronics and Electrical Engineering
Scientific advisor Artūrs Bogdanovs
Reviewer Kristaps Vītols
Abstract Darba mērķis ir veikt pētījumu un izstrādāt priekšlikumus, kā iespējams efektīvi diennakts griezumā sadales sistēmas operatora Ventspils reģiona tīklā pārvaldīt un sabalansēt saules ģenerēto elektroenerģiju.Darbs sastāv no četrām daļām: analītiskā, teorētiskā, projekta daļa. Pirmā ir analītiskā daļa, kurā tiek apskatīta elektroenerģijas pārvade un sadale, veikta saules ģenerācijas analīze un izpēte Latvijā un Ventspils reģionā, kā arī izpētītā elektroauto dinamika un infrastruktūra. Otrā ir teorētiskā daļa, kurā tiek izpētīta saules elektroenerģijas ģenerācija, balansēšanas stratēģijas, elektroenerģijas uzglabāšanas tehnoloģijas un litija-jonu baterijas uzglabāšanas sistēmas uzbūve. Trešā ir projektu daļa, kurā tiek veikti aprēķini un izstrādāts baterijas uzglabāšanas sistēmas modelis un veikta bateriju moduļu testēšana. Darba beigās ir apkopoti darba rezultāti un izdarīti secinājumi par litija-jonu baterijas enerģijas uzglabāšanas sistēmu.
Keywords Baterijas uzglabāšanas sistēma, sadale sistēmas operators, saules ģenerācija, elektroauto, enerģijas uzglabāšanas tehnoloģijas
Keywords in English Battery energy storage system, distribution system operator, solar generation, electric car, energy storage technologies
Language lv
Year 2024
Date and time of uploading 17.01.2024 15:19:15