Form of studies |
Professional Master |
Title of the study programm |
Leadership and Management |
Title in original language |
Cilvēkresursu vadības stratēģija ēdināšanas uzņēmuma ilgtspējīgai attīstībai |
Title in English |
Human resource management strategy for sustainable development of catering service |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Aivars Dresmanis |
Reviewer |
Līga Kamola |
Abstract |
Maģistra darba autore: Olga Selecka
Maģistra darba zinātniskais vadītājs: vieslektors Aivars Dresmanis
Maģistra darba temats: Cilvēkresursu vadības stratēģija ēdināšanas uzņēmuma
ilgtspējīgai attīstībai
Maģistra darbs rakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 3 daļas, secinājumi un
priekšlikumi. Darba apjoms ir 121 lpp., tajā iekļauti 19 attēli un 20 tabulas. Izmantotās literatūras
un avotu sarakstā ietverti: 8 avoti latviešu, 90 angļu valodā. Darbam pievienoti 4 pielikumi.
Maģistra darba galvenie rezultāti: Maģistra darba ietvaros tika uzsvērta cilvēkresursu
stratēģijas izšķirošā loma elastīgas un konkurētspējīgas vides veidošanā SIA "Garšeigs". Tajā
uzsvērta pielāgotu pieeju nozīme, koncentrējoties uz darbinieku labklājību, iekļaujošu praksi un
efektīvu komunikāciju, lai nodrošinātu saliedētu darbaspēka attīstību. Galvenie secinājumi izceļ
uzņēmuma nepieciešamību mazināt komunikācijas atšķirības, integrēt ilgtspējīgas cilvēkresursu
prakses, pieņemt daudzveidīgas darbā pieņemšanas stratēģijas un īstenot pārvaldības uzlabojumus
ilgtermiņa stabilitātes un izaugsmes nodrošināšanai. Šie rezultāti uzsver simbiotisko saikni starp
riska pārvaldību un cilvēkresursu stratēģijām, uzsverot to izšķirošo lomu organizācijas panākumu
nodrošināšanā.
Maģistra darba bibliogrāfiskais apraksts: Selecka O., Dresmanis A. (2023).
Cilvēkresursu vadības stratēģija ēdināšanas uzņēmuma ilgtspējīgai attīstība. Maģistra darbs. Rīga:
RTU, UIVI, maģistra profesionālā studiju programma “Līderība un vadība”. 121. lpp.
Atslēgas vārdi: ilgtspēja, cilvēkresursi, viesmīlība, ēdināšanas bizness. |
Keywords |
ilgtspēja, cilvēkresursi, viesmīlība, ēdināšanas bizness. |
Keywords in English |
sustainability, human resources, hospitality, catering business |
Language |
lv |
Year |
2024 |
Date and time of uploading |
09.01.2024 19:36:11 |