Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Transport Systems Engineering
Title in original language Aviācijas uzņēmuma gaisa kravu pārvadājumu ilgtspēja tehnoloģiju un plānošanas paņēmienu modernizācija un attīstība.
Title in English Modernization and Development of Air Cargo Transportation Technologies and Planning Techniques of the Aviation Company
Department
Scientific advisor Aloizs Lešinskis
Reviewer Viktors Feofanovs
Abstract Maģistra darba tēma: Aviācijas uzņēmuma gaisa kravu pārvadājumu tehnoloģiju un plānošanas paņēmienu modernizācija un attīstība. Maģistra darba mērķis ir veikt aiviopārvadājumu tehnoloģiju attīstības vektora prognozi pieņemot, ka tehnoloģiju nākotne nosaka finanšu ieguvumi un izmešu prasību izpildi. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts oglekļa dioksīda ietekme uz klimatu un to mazināšanas vēsturi. Otrajā nodaļā tiek apskatītas nozares, kas ietekmē visvairāk klimata pārmaiņas gan ekonomisko darbību vidū, gan konkrēti transportu nozarē. Trešajā nodaļā tiek apskatīts aviokompānijas un aviācijas ražotāju veikto pētījumu tehnoloģiju īstenošana, kas papildus dotu CO2 emisijas samazinājumu un finanšu ieguvumus. Kā arī kravu pārvadājumu optimizācijas rīki un to ieguvumi. Maģistra darba apjoms ir 90 lapaspuses. Darbā ietilpst 24 attēli, 1 tabula, 34 formulas un 1 pielikumas (tabula). Darba izstrādes procesā tika izmantoti 55 informācijas avoti gan angļu valodā, gan latviešu valodā.
Keywords gaisa kravu pārvadājumi
Keywords in English air cargo transportation
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 26.05.2023 16:14:55