Form of studies |
Professional Bachelor |
Title of the study programm |
Entrepreneurship and Management |
Title in original language |
Ēdināšanas pakalpojumu uzņēmuma struktūrvienības rentabilitātes paaugstināšanas projekts |
Title in English |
The project for increasing the profitability of a structural unit in a catering company |
Department |
22000 Faculty of Engineering Economics and Management |
Scientific advisor |
Ilze Sproģe |
Reviewer |
Ludmila Rozgina |
Abstract |
Bakalaura darba autore: Kristīne Emsiņa
Bakalaura darba zinātniskā vadītāja: Asoc. prof., Dr. sc. administr. Ilze Sproģe
Bakalaura darba temats: Ēdināšanas pakalpojumu uzņēmuma struktūrvienības rentabilitātes paaugstināšanas projekts
Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, to veido ievads, 3 daļas, secinājumi un priekšlikumi. Darba apjoms ir 60 lpp., tajā iekļauti 19 attēli, 20 tabulas, 10 formulas.
Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ietverti: 18 avoti latviešu un 13 angļu valodā. Darbam pievienoti 5 pielikumi.
Bakalaura darba galvenie rezultāti: Pēc darba analītiskajā daļā veiktās finanšu analīzes secināts, ka struktūrvienībai nepieciešams uzlabot rentabilitātes rādītājus. Teorētiskajā daļā analizētas vairākas metodes rentabilitātes paaugstināšanai, no kurām divas izvēlētas tālākai aprēķinu veikšanai un rentabilitātes paaugstināšanas iespēju novērtēšanai uzņēmuma struktūrvienībā. Pētījuma rezultātā tiek pierādīts, ka struktūrvienības rentabilitāti iespējams paaugstināt ar cenu noteikšanas un izmaksu samazināšanas metodēm.
Bakalaura darba bibliogrāfiskais apraksts: Emsiņa, K., Sproģe, I. (2023). Ēdināšanas pakalpojumu uzņēmuma struktūrvienības rentabilitātes paaugstināšanas projekts. Diplomprojekts. Liepāja: RTU, Liepājas studiju un zinātnes centrs, profesionālā bakalaura studiju programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana” 60 lpp. |
Keywords |
Rentabilitāte, ēdināšanas pakalpojumi, cenas, pašizmaksa, izmaksu samazināšana, ieņēmumi |
Keywords in English |
Profitability, catering services, prices, cost, cost reduction, revenue |
Language |
lv |
Year |
2023 |
Date and time of uploading |
18.05.2023 00:54:07 |