Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Administration of Customs and Taxes
Title in original language „Muitas un nodokļu administrēšanas jomas studentu prakses pilnveidošanas iespējas un to risinājumi”
Title in English “Possibilities and Solutions for Improving Practical Placement for Students in the Field of Administration of Customs and Taxes”
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Elīna Tirzīte
Reviewer Daira Aramina
Abstract Bakalaura darba tēma: “Muitas un nodokļu administrēšanas jomas prakses pilnveidošanas iespējas un to risinājumi”. Pētījuma mērķis: novērtēt profesionālā bakalaura studiju programmas “Muitas un nodokļu administrēšana” praktisko iemaņu veicināšanas iespēju kvalitāti, pieeejamību un atbilstību darba tirgus pieprasītajiem standartiem ar iegūstamo kvalifikāciju. Lai sasniegtu pētījuma mērķi, tika izvirzīti sekojošie darba pamatuzdevumi: 1. izpētīt prakses organizēšanas kārtību: • Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas un vadības fakultātē (turpmāk tekstā RTU IEVF); • Latvijā reģistrētos uzņēmumos; • Valsts ieņēmumu dienestā (turpmāk tekstā VID); • Nodibinājumā “Rīgas Tehniskās universitātes Attīstības fonds” (turpmāk tekstā RTU AF vai Fonds). 2. izpētīt RTU iesaisti un tās nozīmi RTU studentu prakses organizēšanā; 3. izpētīt RTU organizētās praktisko iemaņu veicināšanas iespējas, to trūkumus un labumus; 4. izstrādāt priekšlikumus praktisko iemaņu veicināšanas iespēju pilnveidošanā; 5. pamatoti pierādīt bakalaura studiju programmas “Muitas un nodokļu administrēšana” prakses iespēju uzlabošanas vajadzību un nozīmīgumu. Pētījuma objekts: praktisko iemaņu veicināšanas organizēšana un pieejamība RTU IEVF bakalaura studiju programmas “Muitas un nodokļu administrēšana” studentiem. Pētījuma priekšmets: visu pušu izpildītājinstitūcijas, organizācijas un pārvaldes (universitātes), kas ietekmē pētījuma objekta iestāšanos, funkcionēšanu un izpildi.
Keywords prakse, apmaksāta prakse, prakses iespējas muitas jomai, "Muitas un nodokļu administrēšana"
Keywords in English internship, paid internship, “Customs and Tax Administration”
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 16.05.2023 20:31:34