Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Tieslietu nama jaunbūve Jēkabpilī",( Bak.darbs "Smalkgraudainā cementa kompozītbetona izstrāde no Latvijā pieejamiem izejmateriāliem ")
Title in English "The House of Justice new building in Jekabpils", ("Fine Grain Cement Composite Concrete Invention Process from Raw Materials Available in Latvia")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Elīna Barone
Reviewer Ģirts Būmanis
Abstract Diplomprojekts sastāv no divām daļām: bakalaura pētījuma daļas un inženierprojekta daļas. Bakalaura pētījuma daļa Pētījumā “Smalkgraudainā cementa kompozītbetona izstrāde no Latvijā pieejamiem izejmateriāliem”, veicot smalkgraudainā cementa kompozītu izstrādi no Latvijā pieejamiem izejmateriāliem, tiek noteikts trīs dažādu fibru izdevīgākais variants konkrētā dozācijā pēc iegūto datu un ekonomiskā aspekta. Darba pirmā nodaļa sastāv no literatūras apskata – cementa inženierkompozīts (ECC – Engineered Cementitious Composite), cementa inženierkompozīta vispārējās īpašības, šķiedru veidi un cementa inženierkompozīta pielietojums. Otrā nodaļa sastāv no pētījuma praktiskās daļas – pielietoto materiālu apraksts, maisījumu sastāvs un izstrāde, paraugu spiedes testi un rezultāti, paraugu lieces testi un rezultāti, paraugu stiepes testi un rezultāti, fibru ekonomiskais salīdzinājums. Darbā ir 2 nodaļas, ievads, secinājumi un rekomendācijas. Darbā iekļauti 55 attēli, 17 tabulas, izmantots 31 literatūras avots. Inženierprojekta daļa Inženierprojektā apskatīta tieslietu nama jaunbūve Jēkabpilī, Neretas ielā 39. Objekts ir trīs stāvu ēka ar zemstāvu. Kopējā telpu platība 5565,93 m2. Ēkai veikti siltumtehniskie aprēķini jumtam, ārsienai un grīdai uz grunts. Veikts kolonnu četru variantu ekonomiskais salīdzinājums. Veikti seklo pamatu, pārseguma plātnes, dzelzsbetona kolonnu un konstruktīvā mezgla analītiskie un datorprogrammas aprēķini. Sastādīta tehnoloģiskā karte pamatu izbūvei un grunts rakšanas darbiem. Papildus pēc eBIK 2014 datiem sastādīta objekta lokālā un koptāme. Inženierprojekta sastāvā ir projektēšanas izejas dati, arhitektūras apraksts, slodžu un iedarbju aprēķini, konstrukciju ekonomiskais salīdzinājums, konstruktīvo elementu aprēķini, būvdarbu organizācija un tehnoloģija, objekta ekonomiskais pamatojums – tāmes, darba aizsardzības vispārējās prasības un vides aizsardzība. Darbā ir 9 nodaļas un ievads. Darbā iekļauti 19 attēli, 25 tabulas, izmantoti 30 literatūras avoti, grafiskā daļa – 11 A1 formāta lapas.
Keywords cementa inženierkompozīts, fibra, Latvijas izejmateriāli, sintētiskās šķiedras, smalkgraudains.
Keywords in English engineered cementitious composite, fibre, Latvian raw materials, synthetic fibres, fine-grained.
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 21:22:54