Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Koka – betona savienojumu kvalitātes pārbaude ar negraujošajām metodēm", (Inž.proj. "Ražošanas ēka ar biroja daļu")
Title in English "Timber – concrete connections quality assessment by nondestructive methods", ("Industrial building with office zone")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Albīns Skudra
Abstract Diplomprojekts sastāv no divām daļām – no pētnieciskās daļas un inženieprojekta daļas. Diplomprojekta pētnieciskās daļas nosaukums ir “Koka – betona savienojumu kvalitātes pārbaude ar negraujošajām metodēm”. Diplomprojekta inženierproejkta daļas nosaukums ir “Ražošanas ēka ar biroja daļu”. Darba pētnieciskā daļa sastāv no literatūras avotu analīzes un koka – betona kompozītmateriāla paraugu testēšanas ar ultraskaņas metodi. Literatūras avotu analīzes mērķis ir koka – betona kompozītmateriālu savienojumu tipus. Iepazīties ar hibrīda koka betona kompozītmateriālu nestspējas pārbaudes metodēm un veikt CLT – betona hibrīda kompozītmateriāla aprēķinu ievērtējot savienojuma defektu, kā arī apskatīt koka betona savienojumu pārbaudes negraujošās metodes. Pētnieciskā darba gaitā tiks veikta hibrīda koka – betona kompozītmateriāla paraugu testēšana ar ultraskaņas metodi. Paraugos tiks mākslīgi radīts defekts starp koku un betonu, līdz ar to pētnieciskā darba rezultātā būs iespēja salīdzināt un analizēt iegūstot ultraskaņas mērījumus ar paraugiem bez defektiem. Inženierprojekta daļā izstrādāts ražošanas ēkas ar biroja daļu jaunbūves risinājums. Inženierprojekta ietvaros izstrādāta arhitektūra, siltumtehniskais aprēķins. Izstrādāti būvkonstrukciju risinājumi, kas ietver slodžu noteikšanu un četru konstrukciju aprēķinu – jumta trapecveida sijas, masīvkoka kolonnas, stabveida pamata un koka – betona starpstāvu pārseguma paneļa aprēķinus. Projektētajai ēkai aprakstīta būvdarbu tehnoloģija un darba drošība, kā arī izstrādāts būvdarbu organizācijas plāns un kalendārais grafiks. Izveidotas divas tehnoloģiskās kartes. Projektētajai ēkai veikta ekonomiskā analīze. Diplomprojekta kopējais apjoms ir 209 lapaspusēm, kas sevī ietver 24 tabulas un 112 attēlus. Darbā izmantoti 41 literatūras avoti un pievienoti 2 pielikumi. Inženierprojekta grafiskā daļa sastāv no 12 A1 rasējuma lapām. Šo darbu ir atbalstījis Latvijas Zinātnes padomes finansētais projekts “Koaksiālo paātrinājumu korelācijas metode 6-D telpā būvkonstrukciju savienojumu kvalitātes novērtēšanai (COACCEL)” (Nr. lzp-2020/1-0240).
Keywords Koka - betona kompozītmateriāls, koka – betona kompozītmateriāla savienojumi, negraujošās pārbaudes, ražošanas ēka ar biroja daļu
Keywords in English Timber – concrete composite material, timber – concrete composite material connections, non destructive testing, industrial building with office zone
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 16:38:01