Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Koka konstrukciju ražotnes angārs ar koka karkasu", (Bak.darbs "Režģota koka loka ugunsizturības palielinājuma analīze")
Title in English "Timber structure factory hangar with timber framework" ,(" Fire resistance increase analysis of lattice timber arch")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Dmitrijs Serdjuks
Reviewer Pāvels Tihomirovs
Abstract Bakalaura darbā tiek veikta koka nesošās konstrukcijasu gunsizturības analīze. Ražošanas ēkas nesošās konstrukcijas ir režģoti koka loki ar 8 m pacēlumu un 24 m laidumu. Būves kopējais garums ir 84 m. Darba sastāvā ir 4 nodaļas. Teorētiskajā daļā tiek apskatīti dažādi nesošo koka konstrukciju biežāk izmantotie risinājumi, to īpatnības, trūkumi un priekšrocības. Praktiskās daļas izstrādes gaitā tiek salīdzināti dažādi pārsegumu konstrukciju veidi un tiek izvēlēts visizdevīgākais risinājums pēc patērētā kokmateriāla apjoma, ja konstrukciajs veids neietekmē paredzēto darbu zem tām. Pēctam tiek pielietotas EC5: 1-2 daļas vienkāršotās aprēķinu metodes ugunsizturības prognozēšanai, pēc kurām tiek veikti analītiski aprēķini. Lai varētu nodrošināt pārseguma konstrukcijas minimāli nepieciešamo ugunsizturības klasi, saskaņā ar LBN 201-15 “Būvju ugunsdrošība”, darba ietvaros tiek piedāvātas nesošo konstrukciju ugunsizturības palielināšanas metodes. Nodrošinot nesošajai konstrukcijai nepieciešamo ugunsizturības klasi, tika secināts, ka visefektīvākais risinājums būtu dublēt kontrukcijas slāni, divkāršojot nesošo elementu šķersgriezuma platumu, un paretinot kontrukcijas soli no 1200 mm uz 2400mm, tādejādi nepalielinot nepieciešamo kokmateriāla apjomu. Inženierprojekta daļā tiek aprēķināts angāra nesošā koka konstrukcija – režģots koka loks, kurš balstās uz seklajiem stabveida pamatiem. Ēkas galos tiek arī aprēķinātas fahverka kolonnas, pie kurām piestiprina sendvičpaneļus. Tiek aprēķināts pamatu nepieciešamie izmēri, dziļums un to nepieciešamais stiegrojums. Darba saturs sastāv no 136 lapaspusēm, 65 attēliem, 28 tabulām un 30 literatūras avotiem.
Keywords Koka konstrukcijas; ugunsizsturība, režģots koka loks
Keywords in English Timber constructions; fire resistance; latticed timber arch
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 14:29:30