Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Ēkas ārējo norobežojošo konstrukciju testēšanas metodoloģijas izpēte un analīze", ( Inž.pr."Noliktavas ēkas ar biroja daļu būvniecība")
Title in English "Research and analysis of building external envelope testing", ("Construction of a warehouse building with an office section"
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Kārlis Kostjukovs
Reviewer Kaspars Kurtišs
Abstract Diplomdarbs izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes, Civilo ēku būvniecības katedrā. Diplomprojekts sastāv no bakalaura daļas un inženierprojekta : • Bakalaura daļa: Ēkas ārējo norobežojošo konstrukciju testēšanas metodoloģijas izpēte un analīze; • Inženierprojekts: Noliktavas ēkas ar biroja daļu būvniecība. Bakalaura daļas mērķis ir izpētīt ēkas ārējo norobežojošo konstrukciju testēšanas metodoloģiju pēc CWCT Sistemātisku ēkas ārējo norobežojošo konstrukciju standarta (tulk. no angļu – Standard for Systemised building envelope) un salīdzināt reāla projekta fasādes konstrukcijas testa rezultātus ar analītiska aprēķina rezultātā iegūtiem datiem, tādējādi pārbaudot testa mērķi, nepieciešamību un lietderību. Mērķa sasniegšanai tika izpētīta literatūra par CWCT, tās publicētās vadlīnijas un standarti. Tika izpētīta reāla būvniecības projekta fasādes testa konstrukcija, kā arī testa rezultāti. Izmantojot iegūto informāciju izveidots testa konstrukcijai pietuvināts aprēķina modelis un veikts analītisks aprēķins, tādējādi iegūstot simulēta testa rezultātus. Iegūtie rezultāti salīdzināti ar reālā testa rezultātiem un veikti secinājumi. Inženierprojekta daļā tika izstrādāts projekts noliktavas ēkas ar biroja daļu būvniecībai. Projektā tika iekļauti ēkas arhitektūras un inženiertehniskā nodrošinājuma principālie risinājumi, konstruktīvā sadaļa ar tehniski-ekonomisko salīdzinājumu noliktavas kolonnām, pamatu un pamatnes, kopnes un kopnes mezglu analītiskie aprēķini un dimensionēšana, kā arī būvdarbu organizācijas apraksts un objekta ekonomiskais pamatojums. Noliktavas daļas konstruktīvais risinājums – uz stabveida pamatiem balstīta tērauda karkasa būve, ar HEA280 tērauda kolonnām un tērauda kopnēm. Noliktavas daļas ārsienas veidotas no sendvičpaneļiem. Biroja daļa galvenās nesošās konstrukcijas – FIBO bloku mūris, uz kura balstītas dobā dzelzsbetona pārseguma plātnes. Biroja daļas 1. stāvā plānotas ģērbtuves, ēdamzāle, tualetes, saimniecības telpa, kā arī tehniskā telpa. 2. stāvā atvērta tipa ofiss, kā arī vadības daļas ofiss.
Keywords Fasāžu testi, ārējās norobežojošās konstrukcijas
Keywords in English External envelope testing
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 09:57:06