Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Bachelor
Title of the study programm Civil Engineering
Title in original language "Pasīva un tradicionāla privātmāja – norobežojošo konstrukciju siltumtehniskais salīdzinājums" ,(Inž.pr. "Koka pirmapstrādes cehs, “Lejas dzeņi”, Lobērģi"
Title in English "Passive and traditional private house – thermal technical comparison of the enclosing structures", ("Wood pre-processing workshop “Lejas Dzeņi”, Loberģi")
Department 24000 Faculty of Civil Engineering
Scientific advisor Sanita Rubene
Reviewer Laura Vītola
Abstract Diplomprojekts ir izstrādāts Rīgas Tehniskās universitātes Būvražošanas katedrā. Darbs sadalīts divās daļās – bakalaura pētnieciskā daļa un inženierprojekta daļa. Bakalaura pētnieciskās daļas tēma - “Pasīvā un tradicionālā privātmāja – norobežojošo konstrukciju siltumtehniskais salīdzinājums”. Darbā ir apskatīti galvenie ēku norobežojošo konstrukciju siltuma enerģijas zudumu veidi un iemesli, kā arī siltuma izplatīšanās, termisko jeb aukstuma tiltu veidi un to ietekme. Pētīta norobežojošo konstrukciju siltumtehnisko aprēķinu metodika, veikts energoefektivitātes un būvizmaksu salīdzinājums trīs tipveida ēkām – pasīvai ēkai no Fibo keramzītbetona blokiem, gāzbetona bloku ēkai un koka karkasa ēkai. Bakalaura pētnieciskā daļa sastāv no 62 lappusēm. Ir izmantoti 17 literatūras avoti, 27 tabulas un 16 attēli. Diplomprojekta inženierprojekta daļas tēma - “Koka pirmsapstrādes cehs Lejas Dzeņi, Loberģi”. Izstrādāts karkasa ēkas projekts, kas sastāv no ražošanas daļas un personāldaļas telpām. Nesošās konstrukcijas veidotas no seklajiem dzelzsbetona pamatiem, tērauda kolonnām, tērauda trapecveida kopnēm. Otrā stāva pārsegums veidots no tērauda sijām, uz kurām ir balstīti dzelzsbetona pārseguma paneļi. Izvēle pamatota ar aprēķiniem un dimensionēšanu. Inženierprojektā aprakstīti izvēlētie risinājumi, darbu organizācija, objekta ekonomiskais pamatojums un darba aizsardzība, kā arī izstrādāti rasējumi un būvdarbu kalendārais grafiks. Bakalaura inženierprojekta daļa sastāv no 111 lappusēm. Ir izmantoti 37 literatūras avoti, 25 tabulas un 32 attēli.
Keywords Siltumtehniskais aprēķins, norobežojošās konstrukcijas, pasīva ēka, energoefektivitāte, karkasa ēka, tērauda kopne.
Keywords in English Thermal engineering calculation, enclosing structures, passive building, energy efficiency, frame building, steel truss.
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 08.02.2023 08:43:20