Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Professional Master
Title of the study programm Civil Construction and Real Estate Management
Title in original language Digitālo tehnoloģiju izmantošanas koncepcija būvuzņēmuma darbības efektivitātei
Title in English The concept of using digital technologies for the efficiency of a construction company
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Iveta Stāmure
Reviewer Karīna Rudzāte
Abstract Maģistra darba “Digitālo tehnoloģiju izmantošanas koncepcija būvuzņēmuma darbības efektivitātei” mērķis ir izstrādāt digitālo tehnoloģiju izmantošanas koncepciju būvuzņēmumiem, kas uzlabotu būvuzņēmumu darbības efektivitāti, uzlabotu kvalitāti, veicinātu būvuzņēmumu izaugsmi un veicinātu iespējamo tirgus daļas pieaugumu. Maģistra darbā analizēti būvniecības nozares makroekonomiskās un mikroekonomiskās vides ietekmējošie faktori, identificēti un analizēti zemās produktivitātes cēloņi, kā arī izvirzītas septiņas risinājumu alternatīvas produktivitātes izaugsmes veicināšanai. Pamatojoties uz izvirzītajām risinājumu alternatīvām, zemās produktivitātes problēmu cēloņu analīzi un to praktiskajiem aspektiem, ir izstrādātas rekomendācijas un definēta koncepcija.
Keywords BIM, digitalizācija, produktivitāte, efektivitāte, būvniecības informācijas modelēšana, būvprojektēšana, digitālās tehnoloģijas, koncepcija, būvniecība, prasības.
Keywords in English BIM, digitalization, productivity, efficiency, building information modelling, building design, digital technologies, concept, construction, requirements.
Language lv
Year 2023
Date and time of uploading 16.01.2023 12:19:17