Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Computer Systems
Title in original language API testu automatizācijas risinājumu izmantošanas analīze
Title in English Analysis of Application of API Test Automation Solutions
Department 12300 Institute of Applied Computer Systems
Scientific advisor Ērika Nazaruka
Reviewer Aleksejs Jurenoks
Abstract Atslēgas vārdi: API testēšana, API testēšanas automatizācija, testēšanas automatizācijas risinājumi, API testēšanas automatizācijas rīki, testu automatizācijas risinājumu analīze. Bakalaura darba veids 1. veids: pašreizējo risinājumu izpēte Programmatūras testēšanas kvalitātes nodrošināšana ir atslēga veiksmīgai produktu piegādei un kvalitātes nodrošināšanai, ieviešot atbilstošas testēšanas metodes, lai fiksētu kļūdas agrīnā izstrādes stadijā, ietaupot izmaksas un laiku programmatūras piegādes procesā. Tādējādi pārbaudot funkcionālo prasību pareizību un atbilstību klienta vajadzībām. Bakalaura darba galvenais mērķis ir izpētīt esošos API automatizācijas testēšanas risinājumus ieviešanai izstrādes procesa perspektīvā. Šajā bakalaura darbā ir apskatītas API testēšanas automatizācijas risinājumu koncepcijas un raksturlielumi un salīdzināti esošie risinājumi, ieskaitot rīkus. Darba rezultāts ir rekomendāciju kopums testētājiem un citām ieinteresētajām pusēm, lai izvēlētos atbilstošu testēšanas automatizācijas risinājumu kopā ar viņiem piemērotāko rīku, pamatojoties uz projektiem, kuros viņi ir iesaistīti. Darbs sniedz lasītājam iespēju pārbaudīt, dažādas testēšanas automatizācijas rīku īpašības, pamatojoties uz izvēlētajām īpašībām, kas ietekmē lietotāju prasības izvēlēties efektīvu rīku API testēšanas automatizēšanai, lai tā būtu rentablāka un ietaupītu daudz laika un resursu. Šis bakalaura darbs kopumā ir 75 lappuses (ieskaitot bibliogrāfiju un pielikumus), kurā ir arī 19 attēli, 20 tabulas un 6 pielikumi.
Keywords API testēšana, API testēšanas automatizācija, testēšanas automatizācijas risinājumi, API testēšanas automatizācijas rīki, testu automatizācijas risinājumu analīze.
Keywords in English API testing, API test automation, test automation solutions, API test automation tools, test automation solution analysis.
Language eng
Year 2023
Date and time of uploading 02.01.2023 20:57:34