Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Master
Title of the study programm Electrical and Power Engineering
Title in original language "Hibrīdo enerģijas uzkrāšanas iekārtu izmantošana sprieguma kvalitātes nodrošināšanai elektroapgādes sistēmās"
Title in English "The use of hybrid energy storage equipment for voltage quality assurance in electricity supply systems"
Department Institute of Power Engineering
Scientific advisor Andrejs Podgornovs
Reviewer Svetlana Andrianova
Abstract Šajā darbā ir apskatīta esošo elektroapgādes sistēmu situācija elektroenerģijas un sprieguma kvalitātes aspektā. Apkopota informācija par elektroenerģijas un sprieguma kvalitātes problēmām un veidiem, kā šo kvalitāti nodrošināt un uzlabot. Tiek apskatītas enerģiju akumulējošās sistēmas, novērtētas to priekšrocības un trūkumi, kā arī izskatītas iespējas to izmantošanai elektroenerģijas un sprieguma kvalitātes uzlabošanā. Darba praktiskajā daļā tiek izvēlēta hibrīda (no diviem dažādiem enerģiju akumulējošiem moduļiem) enerģijas uzkrāšanas iekārta un izvērtēta iespēja pielietot šādu sistēmu esoša uzņēmuma maksimuma slodžu nosegšanai, elektroenerģijas kvalitātes uzlabošanai un elektroenerģijas izmaksu samazināšanai. Darbs apjoms ir 78 lapaspuses, tai skaitā 25 attēli, 3 tabulas un literatūras saraksts ar 40 informācijas avotiem.
Keywords Hibrīdas enerģijas uzkrāšanas iekārtas, sprieguma kvalitāte
Keywords in English Hybrid energy storage equipment, voltage quality
Language lv
Year 2022
Date and time of uploading 16.06.2022 11:09:01