Graduate papers
  
Description of the graduate paper
Form of studies Bachelor
Title of the study programm Entrepreneurship and Management
Title in original language Jaunuzņēmumu attīstību ietekmējošo faktoru novērtējums
Title in English Assessment of Factors Influencing the Development of Startups
Department 22000 Faculty of Engineering Economics and Management
Scientific advisor Jana Eriņa
Reviewer Hasindu Sandaruwan Bandara Wadana Thuwakku Mudiyanselage
Abstract Šis bakalaura darbs sastāv no divām daļām: pirmajā daļā autori aplūko informāciju no attiecīgās zinātniskās literatūras par jaunuzņēmumu teoriju, jaunuzņēmumu ekosistēmām, vienkāršajiem jaunuzņēmumiem un saistītiem ietekmējošiem faktoriem. Otrajā daļā autori vispirms analizē trīs reālus veselības aprūpes nozares jaunuzņēmumus, izmantojot veiksmīgu Lean startup pieeju. Pēc tam ar anketas palīdzību tika izpētīts dalībnieku priekšstats par dažādu faktoru ietekmi, un pēc tam dati tika analizēti. Analīzes rezultāti tika izmantoti, lai pārbaudītu hipotēzes un apstiprinātu, ka komandas darbs un tīklošanās var ietekmēt uzņēmējdarbības attīstību. Bakalaura darba nobeigumā autori iesaka, ka daudzi faktori ietekmē uzņēmējdarbības attīstību, un iesaka uzņēmējiem gudri plānot šo faktoru izmantošanu.
Keywords Jaunuzņēmumi, jaunuzņēmumu ekosistēma, vienkāršoti jaunuzņēmumi, biznesa kanva, komandas darbs, tīklošanās, komunikācija, epidēmija.
Keywords in English Startups, startup ecosystem, lean startups, business canvas, teamwork, networking, communication, epidemic.
Language eng
Year 2022
Date and time of uploading 11.06.2022 16:30:25